Ράτζα στο σεμινάριο: «Όταν μου έλεγαν να κάνω 100 σουτ, έκανα 101» (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ράτζα στο σεμινάριο: «Όταν μου έλεγαν να κάνω 100 σουτ, έκανα 101» (vids)

bet365

Ο Ντίνο Ράτζα μίλησε για τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν παίκτες και προπονητές. Αποστολή-Ηράκλειο: Κων/νος Μελάγιες

Ο βετεράνος σέντερ και πρόσφατα μέλος του Hall of Fame βρίσκεται στο Ηράκλειο αποδεχόμενος την πρόσκληση των διοργανωτών του τουρνουά στο οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Ο Ντίνο Ράτζα στο σεμινάριο για τους προπονητές που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης κλήθηκε να μιλήσει για το ταξίδι του από το Σπλιτ στο Σπρίνγκφλιντ της Μασαχουσέτης όπου και εδρεύει το Hall of Fame.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

O Κροάτης ξεκίνησε λέγοντας πως ήταν αδύνατον για αυτόν να περιγράψει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όλες τις εμπειρίες του, ωστόσο τόνισε ορισμένα πράγματα σχετικά με τη νοοτροπία του.

Αρχικά ανέφερε πόσο σημαντικό είναι για τους προπονητές να δίνουν βάση στις λεπτομέρειες… «πως τρέχουν οι παίκτες στο γήπεδο, σε ποιον διάδρομο, πως βάζουν το σώμα τους στα σκριν. Τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας. Το μπάσκετ είναι σύνθετο άθλημα, αλλά μπορεί αν γίνει απλό αν ξέρεις σωστά τις βασικές αρχές του. Εγώ σαν ψηλός χωρίς να βλέπω καν τον αμυντικό όταν είχα τη μπάλα στο low post καταλάβαινα από το άγγιγμα του παίκτη που με μάρκαρε που στεκόταν».

Ο Ντίνο Ράτζα εν συνεχεία προέτρεψε τους προπονητές να αισθάνονται τις ανάγκες των παικτών τους. Αν πείτε σε κάποιον παίκτη να κάνει 100 σουτ και να φύγει κι αυτός κάνει 99, τότε δε θα έχει κλέψει εσάς αλλά τον ίδιο του τον εαυτό. Εγώ πάντα έκανα 101 σουτ όταν μου έλεγαν να κάνω 100».

Πλέον «τρέχει» θέματα της κροατικής ομοσπονδίας και φρόντισε να επιτεθεί στους ατζέντηδες των παικτών και στα «παράθυρα» της FIBA.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα