Όταν η Ζάλγκιρις γύρισε… τούμπα τα playoffs! (pics & vid)

Όταν η Ζάλγκιρις γύρισε… τούμπα τα playoffs! (pics & vid)

bet365

H ήττα της Ρεάλ από τη Ζάλγκιρις την τελευταία αγωνιστική του Top-16 της EuroLeague 2013-14 άλλαξε τα δεδομένα στα playoffs, στέλνοντας τους Μαδριλένους στον Ολυμπιακό αντί για τον Παναθηναϊκό.

Τον Απρίλιο του 2014 ο Ολυμπιακός ετοίμαζε βαλίτσες για τη Μόσχα και ο Παναθηναϊκός έκανε τα πλάνα του για τις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ όμως η Ζάλγκιρις επικράτησε των Μαδριλένων με 87-80 στο Κάουνας και γύρισε τούμπα τα playoffs της EuroLeague! H «Βασίλισσα» του Πάμπλο Λάσο κρατούσε την τύχη στα χέρια της σε ό,τι αφορά την ομάδα που θα αντιμετώπιζε στα προημιτελικά πριν από το Final 4 στο Μιλάνο. Αν, δηλαδή, νικούσε τη Ζάλγκιρις την τελευταία αγωνιστική του Top-16 εκείνης της σεζόν, θα έπαιζε με τον Παναθηναϊκό. Αν έχανε, θα έβρισκε μπροστά της τον Ολυμπιακό.

Εν τέλει οι Λιθουανοί επικράτησαν με 87-80 έχοντας ως MVP τον Τζάστιν Ντένμον (36 πόντοι, 7/11 τρίποντα), πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους μετά από επτά σερί ήττες κι έστειλαν τη Ρεάλ στους Πειραιώτες.

«Αν θέλουμε να βρεθούμε στο Final 4, πρέπει να κερδίσουμε μια εκπληκτική ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ο πρωταθλητής. Έχει νεαρούς σε ηλικία παίκτης, αλλά και έναν ηγέτη του επιπέδου του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πάντα παίζει με αυτοπεποίθηση τις κρίσιμες ώρες. Ένας φίλος μου, μου είχε πει πριν λίγες ημέρες πως θα είναι καλύτερο να συναντήσουμε τον Ολυμπιακό σε σειρά πέντε αγώνων, από ό,τι σε ένα do or die παιχνίδι και δη αυτό του τίτλου. Δεν συμφωνώ…» εξήγησε από την πλευρά του ο Λάσο.

Τι ακολούθησε; Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στο Final 4 με 3-2 νίκες, σκόρπισε την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό με το εκκωφαντικό 100-62 (σ.σ. η μεγαλύτερη διαφορά που έχει σημειωθεί ever σε Final 4), προηγήθηκε με 11 πόντους λίγο πριν από το ημίχρονο του τελικού με τη Μακάμπι με το Ρέγιες (33-22, 16:10) και… κατέρρευσε. Ο Ταϊρίς Ράις έδωσε το σύνθημα για το μεγάλο comeback για την «ομάδα του λαού» που κατέκτησε τον τίτλο στο Μιλάνο! Ο Λάσο θεωρήθηκε 100% υπεύθυνος για την αποτυχία ενώ η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το σοκ των Μαδριλένων και κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Liga Endesa.

 

Τελευταία Νέα