Γιαννάκης: «Η Κρήτη έχει να δώσει πολλά στο μπάσκετ» (pics)

Γιαννάκης: «Η Κρήτη έχει να δώσει πολλά στο μπάσκετ» (pics)

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο ΟΦΗ ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους για τη διεξαγωγή καμπ στο Ηράκλειο όπου τα παιδιά από όλη την Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά του μπάσκετ από τον «Δράκο».

Η ενημέρωση των Κρητικών

«Ένα σπουδαίο και ιστορικό ταξίδι ξεκινάει για τον μπασκετικό ΟΦΗ και μια συνεργασία με μεγάλη προοπτική, για τα παιδιά της Κρήτης.

Πρόκειται για την τριετή συνεργασία που υπέγραψε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για την διεξαγωγή καμπ κάθε καλοκαίρι στο Ηράκλειο, στο οποίο παιδιά από όλη την Κρήτη, θα έχουν την ευκαιρία, να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος, από το ένα μύθο του Ελληνικού μπάσκετ.

Φέτος το πρώτο κάμπ θα γίνει από τις 2-7 Ιουλίου στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, στα ανοιχτά γήπεδα της Εφόδου και στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης.

Στην επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας, που έγινε την Τρίτη (22/5) στο ξενοδοχείο IBIS του Ηρακλείου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «το Ηράκλειο και η Κρήτη, έχει πολύ περισσότερα να δώσει στο μπάσκετ» και αιτιολόγησε τη θέση του λέγοντας πως «οι άνθρωποι είναι μαχητές και νομίζω ότι μέσα από αυτά τα κάμπ και τις ιδέες που θα δώσουμε στα παιδιά, θα καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται το σώμα τους, να αγαπάνε τον αντίπαλο τους και να σέβονται τον συμπαίκτη και να τον παρακινούν να γίνουν καλύτεροι».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε ακόμη ότι «αν κάποιος αγαπάει το μπάσκετ πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτά του και τα μάτια του για να γίνει καλύτερος. Ο συναγωνισμός βοηθάει. Θα βρεθούμε όλοι παρέα, ώστε να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες. Θα κάνουμε τα παιδιά που βλέπουν βουνά τους αντιπάλους τους, να καταλάβουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και πάθος. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και όταν χάνεις να μην απογοητεύεσαι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να καταφέρει κάποιος. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά η μάχη με την καθημερινότητα θα του κάνει ξεχωριστό. Δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορείς να τον κερδίσεις».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, χαρακτήρισε τιμή για τον ΟΦΗ τη συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ευχήθηκε να είναι πολυετής. Όπως είπε «είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μας η έναρξη αυτής της συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό για το σωματείο και το μπάσκετ όλης της Κρήτης, να βρίσκεται ανάμεσα μας ο θρύλος του μπάσκετ. Το πάθος ήταν πάντα αυτό που κυριαρχούσε στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Στόχος μας μέσα από μικρά παιδιά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον για το μπάσκετ της Κρήτης. Πάντα έλεγα ότι σωματείο που δεν έχει οργανωμένες ακαδημίες δεν έχει μέλλον. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την παρουσία του εδώ και πιστεύω θα πάμε για μια σχέση ετών».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ, Συμμεών Καμπάκας, ανέφερε ότι «αυτό που μας παρακίνησε για να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα, ήταν η ίδια η μορφή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο ΟΦΗ και η επιτροπή μπάσκετ κάνει μια κίνηση για τα παιδιά που είναι από την Κρήτη, ώστε να έχουν και αυτά τις ίδιες ευκαιρίες, με παιδιά, άλλων περιοχών. Μέσα από τα κάμπο αυτά τα παιδιά θα πάρουν σπουδαίες εμπειρίες. Το ίδιο και εμείς που θα δουλέψουμε με τον κ. Γιαννάκη για αυτό το σκοπό.

Καλούμε όλα τα σωματεία της Κρήτης να συμμετάσχουν και όλα τα παιδιά, όχι μόνο τα παιδιά του ΟΦΗ. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι αυτό που κάνουμε είναι για όλα τα παιδιά της Κρήτης. Ευχαριστώ τον κ. Γιαννάκη που συνεργάζεται μαζί μας και να του υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η συνεργασία να διαρκέσει».

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη καλωσόρισαν στο Ηράκλειο για τη συνεργασία τους με τον ΟΦΗ, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Βασίλης Ράλλης και ο υπεύθυνος της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ, Γιάννης Κόκκινος.

Ενώ εκ μέρους του δήμου Ηρακλείου, ο Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε για τη συνεργασία του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ότι «κάθε τι που συμβαίνει στον αθλητισμό ενδιαφέρει το Δήμο Ηρακλείου. Πόσο μάλλον μια συνεργασία με μια εμβληματική μορφή του ευρωπαικού μπάσκετ. Η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ με το μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης στο σύνολο των αθλημάτων, ένα ισχυρό όνομα όπως είναι ο ΟΦΗ».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έπαιξε σε προτζέκτορα, ένα εξαιρετικό VIDEO με στιγμές απο την καριέρα του Παναγιώτη Γιαννάκη, το οποίο σκόρπισε σπουδαίες μπασκετικές αναμνήσεις στους παρευρισμόμενους και το οποίο επιμελήθηκε η τηλεόραση CRETA.

Οι ενδιαφερόμενοι για το κάμπ του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2810-311525 (γραφεία Ερασιτέχνη ΟΦΗ), και στο 2810-256600 (ακαδημία μπάσκετ ΟΦΗ).

Μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης ακολούθησε δείπνο της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», παρουσία και των δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον σπουδαίο Παναγιώτη Γιαννάκη, για όλα τα θέματα του μπάσκετ και να θυμηθούν στιγμές από τα …παλιά.

Τόσο την Τρίτη (22/5), όσο και την Τετάρτη (23/5) έγιναν επισκέψεις στα σχολεία του Ηρακλείου, όπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους του μπάσκετ, τους οποίους και κάλεσε στο κάμπ που διοργανώνει με τον ΟΦΗ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα