Παπαπέτρου στο gazzetta.gr: «Να συνεχίσουμε τη δουλειά των άλλων παιδιών στα παράθυρα»

Γιώργος Κούβαρης
Παπαπέτρου στο gazzetta.gr: «Να συνεχίσουμε τη δουλειά των άλλων παιδιών στα παράθυρα»

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλάει στο gazzetta.gr για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής με Σερβία και Γεωργία, την δική του επιστροφή στην «γαλανόλευκη», αναφέρθηκε στους παίκτες που αγωνίστηκαν στα προηγούμενα «παράθυρα» ενώ στάθηκε και στις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ο Ιωάννης Παπαπέτρου φόρεσε τα γαλανόλευκα της Εθνικής ομάδας. Μετά το Eurobasket σε Φινλανδία και Τουρκία, ο 24χρονος φόργουορντ επέστρεψε στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όντας πανέτοιμος και ήρεμος μετά το έντονο -αν μη τι άλλο- καλοκαίρι των αποφάσεων να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας με Σερβία (13/6) στο Ηράκλειο και με Γεωργία στην Τιφλίδα (14/6) στο πλαίσιο της Β' φάσης των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απένειμε τα εύσημα σε όλα τα παιδιά της Εθνικής που κόπιασαν για να φτάσει η Ελλάδα στο αήττητο, ενώ απάντησε και στα ερωτήματα που αφορούσαν τις πρώτες του εντυπώσεις στον Παναθηναϊκό και τα όσα θα δείξουν οι «πράσινοι» φέτος.

«Μεγάλη η χαρά που επέστρεψα στην Εθνική ομάδα»

«Δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά. Νιώθω σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι όλη η ομάδα και όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Άλλωστε όλοι έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία με τις ομάδες μας και τώρα μπαίνουμε σε αυτό το στάδιο με τα δύο παιχνίδια με Σερβία και Γεωργία» δήλωσε αρχικά ο Παπαπέτρου και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι τιμή να εκπροσωπείς την Εθνική ομάδα και όποιος έχει νιώσει αυτό το συναίσθημα το καταλαβαίνει. Για μένα είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι πάλι στην Εθνική ομάδα ύστερα από ένα διάστημα απουσίας που λόγω των συνθηκών και των πραγμάτων δεν μπορούσα να είμαι δίπλα της. Είναι τελείως διαφορετικό το συναίσθημα με το εθνόσημο στο στήθος», ενώ όσον αφορά τα «παράθυρα» της FIBA, τόνισε: «Αν πρέπει να υπάρχουν ή δεν πρέπει να υπάρχουν δεν είναι δικό μας θέμα. Μακάρι να βρεθεί μια λύση! Όσο το συντομότερο γίνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, τόσο το καλύτερο και για μας τους παίκτες!»

«Μοναδικός στόχος το 2/2 με Σερβία και Γεωργία»

Όσον αφορά τη μετάβαση από τη μία προετοιμασία στην άλλη, είπε: «Ξέραμε ότι θα είναι έτσι η κατάσταση καθώς θα μπαίναμε στα προκριματικά. Απο εκεί και πέρα είναι δουλειά του καθένα από εμάς να είμαστε σε καλή κατάσταση μετά τις προετοιμασίες που είχαμε με τους συλλόγους μας. Είναι διαφορετικό να φεύγεις από μια προετοιμασία και να πηγαίνεις σε μια άλλη ωστόσο δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την χημεία μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό είναι το σημαντικό».

Για τις αναμετρήσεις με την Σερβία και την Γεωργία, υπογράμμισε: «Και τα δύο παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, ξεκινώντας από αυτό με τη Σερβία και μάλιστα μπροστά στους φιλάθλους μας. Θέλουμε να κάνουμε το 2/2, αυτός είναι ο στόχος μας και σε αυτά τα παιχνίδια των προκριματικών. Άλλωστε τα παιδιά που ήταν στην Εθνική ομάδα στα προηγούμενα παράθυρα έκαναν εξαιρετική δουλειά και εμείς θέλουμε να την συνεχίσουμε».

«Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό, θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό φέτος»

Μεταξύ άλλων τον ρωτήσαμε και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία του με τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά: «Είναι όλα μια χαρά! Μπορεί να βρίσκομαι λίγο μέσα στην ομάδα αλλά οι εντυπώσεις μου είναι μόνο θετικές» ενώ για την επιλογή του να μετακομίσει από τον «αιώνιο» αντίπαλο στον άλλον, είπε: «Ήταν καθαρά δική μου επιλογή. Μπορεί ο πατέρας μου να έχει παίξει εδώ αρκετά χρόνια αλλά η επιλογή ήταν δική μου. Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό».

Όσο για το τι θα παρουσιάσουν οι «πράσινοι» τη νέα σεζόν; «Θα είμαστε μια πολύ γεμάτη και σκληρή ομάδα. Πολλοί καλοί παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο παρκέ και να παίξουν σε πολλές θέσεις και σε διαφορετικά σχήματα. Πιστεύω θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συνδυάζουμε το ταλέντο, το νεανικό αίμα, την ενέργεια ενώ έχουμε και αρκετούς έμπειρους παίκτες που φέρνουν στο γήπεδο πολλά και διαφορετικά πράγματα που θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια.»

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα