MundoBasket 2023: Τα ρεκόρ τηλεθέασης και το engagement της FIBA

Δημήτρης Οικονόμου
Γερμανία
Η FIBA σημείωσε μεγάλη άνοδο στο engagement των καναλιών της και τα social media κατά τη διάρκεια του MundoBasket 2023.

Το MundoBasket 2023 έχει μείνει πλέον στην ιστορία, όμως αρκετά ρεκόρ έχουν καταγραφεί στη διάρκειά του. Άλλωστε οι ίδιοι οι παίκτες παραδέχτηκαν τις καινοτομίες της FIBA και πώς αυτές βοήθησαν στη διοργάνωση.

Ωστόσο τα ρεκόρ δε σταμάτησαν εκεί, μιας και σε επίπεδο social media αλλά και επισκέψεων στο site της FIBA τα νούμερα ήταν αρκετά υψηλά. Κάτι που φαίνεται άλλωστε από τα επίσημα κανάλια της FIBA, που είχε στα κανάλια της αλλά και σε αυτό του MundoBasket 4.5 εκατομμύρια νέους ακολούθους για να φτάσει τους 35.4 συνολικά.

Μάλιστα η διοργάνωση κατέγραψε και μεγάλα νούμερα όσον αφορά τις χώρες στις οποίες προβλήθηκε. Το MundoBasket παρακολούθησαν 190 χώρες, νούμερο που αποτελεί αύξηση 15%, με τον τελικό να έχει τηλεθέαση 59% στη Σερβία και 35% στη Γερμανία.

«Είμαστε πολύ περήφανοι και εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αυτό ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA που ακολούθησαν οι περισσότεροι φίλαθλοι στην ιστορία και προσέλκυσε αυτά τα επίπεδα ρεκόρ στο engagement», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής