Mundobasket 2023, Γερμανία: Πρώτο χρυσό, δεύτερο μετάλλιο μετά το 2002

Mundobasket 2023, Γερμανία: Πρώτο χρυσό, δεύτερο μετάλλιο μετά το 2002

Φάση από τον τελικό Σερβία - Γερμανία.
Η Γερμανία ανέβηκε στην ψηλότερη θέση του κόσμου, κατακτώντας το Mundobasket 2023. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο και δεύτερο μετάλλιο από το Mundobasket 2002.

Η Γερμανία είναι η νέα βασίλισσα του κόσμου. Διαδέχθηκε την Ισπανία, αφού επικράτησε της Σερβίας με σκορ 83-77 στον τελικό του Mundobasket 2023.

Αυτή πλέον είναι η κορυφαία στιγμή του γερμανικού μπάσκετ, το οποίο πανηγυρίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Mundobasket. Αυτό θα μπει δίπλα στον άθλο του 2002, όταν στο τουρνουά της Ιντιανάπολις ο θρυλικός Ντιρκ Νοβίτσκι είχε οδηγήσει τη Γερμανία στο χάλκινο μετάλλιο με τη νίκη (117-94) απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Η Γερμανία έφτασε στα τέσσερα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο αυτό που λείπει και είναι βέβαιο ότι θα το κυνηγήσουν στο Παρίσι, είναι ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την 7η να είναι η καλύτερη θέση τους.

Έχουν κατακτήσει το χρυσό στο EuroBasket 1993, ενώ πέρσι φόρεσαν στο λαιμό του το χάλκινο. Αμφότερα τα ευρωπαϊκά τουρνουά είχαν γίνει στη Γερμανία.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball