H συμβουλή του Γκασόλ στο Gazzetta για να μην πάθει η Γερμανία ότι η Ελλάδα στην Σαϊτάμα! (vid)

O Σκόλα, ο Γκασόλ και ο Καρμέλο φωτογραφίζονται στο πλαίσιο του "Talk Show" της FIBA."
Οι απεσταλμένοι του Gazzetta συμμετείχαν στο “Talk Show” που οργάνωσε η FIBA με τους τρεις πρεσβευτές του Mundobasket για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ο 43χρονος Ισπανός θρύλος απάντησε σε ερώτηση που συσχέτισε τον αποκλεισμό της Αμερικής στον ημιτελικό με την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της «επίσημης αγαπημένης».

Ήταν το πιο λαμπερό και άρτια οργανωμένο εξωγωνιστικό event που διοργάνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία στο πλαίσιο της τελικής φάσης του World Cup, εδώ στις Φιλιππίνες.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και άνετο χώρο στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς “Sofitel Manila”, το οποίο φιλοξενεί τους αξιωματούχους της FIBA, τις διοικήσεις όλων των εθνικών ομοσπονδιών αλλά και τους υψηλούς καλεσμένους, ο Καρμέλο Άντονι, ο Λούις Σκόλα και ο Πάου Γκασόλ τέθηκαν για περισσότερο από μία ώρα στην διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Αμερικανός τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Team USA, o Αργεντινός χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας και ο Καταλανός δύο φορές πρωταθλητής του NBA και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ισπανίας, αναφέρθηκαν στον στόχο της παγκοσμιοποίησης του αθλήματος και παρ’ ότι χαρακτήρισαν έκπληξη τον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών από τον τελικό, συμφώνησαν ότι η ψαλίδα του αμερικανικού μπάσκετ με τον υπόλοιπο κόσμο έχει μικρύνει αρκετά.

Το Gazzetta συμμετείχε στον κύκλο των ερωτήσεων, ζητώντας από τον Ισπανό πρώην παίκτη των Λέϊκερς (αλλά και των Γκρίζλις, Μπουλς, Σπερς και Μπακς) την συμβουλή που θα έδινε στην Γερμανία για να μην πάθει ό,τι η Ελλάδα, που πριν από 17 χρόνια στο Τόκιο (2006), είχε πετύχει έναν εξίσου εντυπωσιακό θρίαμβο επί της Αμερικής στον ημιτελικό του Mundobasket, τον οποίο γιόρτασε μέχρι το επόμενο πρωί (δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την διατύπωση και ο Καρμέλο έβαλε τα γέλια και σχολίασε «το θυμάμαι πολύ καλά όλο αυτό!»).

Γκασόλ: «Η νίκη επί της Ελλάδας στην Σαϊτάμα, ήταν πιο απολαυστικό ματς της καριέρας μου!»

«Δεν θέλω να παίξω τον ρόλο του συμβουλάτορα της γερμανικής ομάδας, αλλά αν ήταν η Ισπανία στην θέση της, θα έλεγα στα παιδιά να διαχειριστούν τον ενθουσιασμό τους. Όπως ο Κόμπι (σ.σ.: Μπράιαντ) συνήθιζε να λέει, “η δουλειά δεν έχει τελειώσει! Μπράβο για τη νίκη επί του φαβορί, αλλά ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο!”. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, ώστε όλη τους η συγκέντρωση να είναι στον τελικό και στην μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάζεται να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί. Δεν ξέρετε ποτέ και αν θα ξαναβρεθείτε σε αυτή την θέση, οπότε πρέπει να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς διακυβεύεται σε αυτό το παιχνίδι και πόσο σημαντικό θα είναι για την ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Το 2006 που τραυματίστηκα και βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση να μην μπορώ να αγωνιστώ στον τελικό, είδα στα μάτια των συμπαικτών μου είδα μεγάλη αυτοπεποίθηση, πίστη και επιθυμία να νικήσουν έναν αντίπαλο όπως η Ελλάδα, που είχε κάνει τρομερό παιχνίδι απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες! Αυτό μας βοήθησε να παίξουμε με καρδιά και να κάνουμε ένα απίστευτο αμυντικό παιχνίδι, το οποίο ίσως ήταν ίσως και το πιο απολαυστικό ματς της καριέρας μου. Γιατί οι συμπαίκτες μου πίστεψαν στη νίκη και έδειξαν την ταυτότητα και τον χαρακτήρα τους, χωρίς εμένα.», ήταν τα λόγια του σπουδαιότερου Ισπανού μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.