Mundobasket 2023: Οι ομάδες των Προολυμπιακών Τουρνουά

Mundobasket 2023: Οι ομάδες των Προολυμπιακών Τουρνουά

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Κώστας Παπανικολάου
Η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Σλοβενία συμπληρώνουν την τελική λίστα των ομάδων που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά.

Η Γερμανία και ο Καναδάς εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Mundobasket 2023 και παράλληλα, τσέκαραν, τα δυο εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποχρεώνοντας τη Λετονία και τη Σλοβενία να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Παρίσι μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά.

Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από τη «ζώνη» της Αμερικής, η Αυστραλία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας, η Ιαπωνία από τη «ζώνη» της Ασίας, το Νότιο Σουδάν από τη «ζώνη» της Αφρικής και οι Σερβία, Γερμανία από τη «ζώνη» της Ευρώπης.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τη «12άδα» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ θα προκύψουν από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά.

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και από εκεί θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια. Σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα πάρουν μέρος έξι ομάδες.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Προολυμπιακά Τουρνουά

  • Από το Mundobasket

Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

  • Από τα Προ-Προολυμπιακά τουρνουά

Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!