Mundobasket 2023: Παραμένει ο Γκούριαν στην Αυστραλία παρά την 10η θέση

Mundobasket 2023: Παραμένει ο Γκούριαν στην Αυστραλία παρά την 10η θέση

Γιώργος Κούβαρης
Γκούριαν
Κανονικά θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας ο Μπράιαν Γκούριαν, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στα προημιτελικά του Mundobasket.

Αν και είχαν απλωθεί «σύννεφα» μετά την αποτυχία της Αυστραλίας να περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα παραμείνει κανονικά στην θέση του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομοσπονδίας, Ματ Σκρίβεν, ξεκαθάρισε ο Μπράιαν Γκούριαν δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον πάγκο των «Boomers» και θα καθοδηγήσει την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

«Ο Μπράιαν είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και καταρτισμένους προπονητές της χώρας, έχει συμβόλαιο μέχρι το Παρίσι και η υποστήριξή μας είναι ακλόνητη. Θα είναι στο τιμόνι των Boomers» ήταν τα λόγια του Σκρίβεν, ο οποίος συνέχισε:

«Το αποτέλεσμα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι απογοητευτικό. Όμως θα μάθουμε από αυτό, θα ξαναχτίσουμε και θα επικεντρωθούμε ώστε να επιστρέψουμε στο βάθρο στο Παρίσι. Καταλαβαίνουμε ότι οι οπαδοί μας είναι απογοητευμένοι με τη 10η θέση, όπως και εμείς».