Μπάνκι για τη διαιτησία: «Οι κανόνες της FIBA δεν είναι ίδιοι για όλους» (vid)

Μπάνκι για τη διαιτησία: «Οι κανόνες της FIBA δεν είναι ίδιοι για όλους» (vid)

Μπάνκι για τη διαιτησία: «Τα κριτήρια της FIBA δεν είναι ίδια για όλους»
Ο Λούκα Μπάνκι διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία του αγώνα της Λετονίας με τον Καναδά, κάνοντας λόγο για διαφορετικά κριτήρια από τη FIBA, ενώ τόνισε ότι είναι άδικο τρεις Νοτιοαμερικάνοι διαιτητές να σφυρίζουν ένα ματς του Καναδά.

Η Λετονία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Mundobasket 2023 από τον Καναδά. Παρά το αποτέλεσμα, οι Λετονοί είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16», ωστόσο έχασαν το αήττητο ρεκόρ (2-1).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιταλός προπονητής της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία του αγώνα.

«Αισθάνομαι ότι οι επαφές δεν δόθηκαν με τα ίδια κριτήρια από την αρχή. Δεν είναι δίκαιο τρεις διαιτητές από την Αμερικανική Ήπειρο να σφυρίζουν αγώνα του Καναδά», είπε αρχικά ο Μπάνκι.

Και συνέχισε: «Μην κοιτάτε τα ονόματα στις φανέλες. Ο Ζάγκαρς αξίζει τον ίδιο σεβασμό με τον Αλεξάντερ. Δεν είναι θέμα μισθού, δημοφιλίας ή ηλικίας».

Ο Μπάνκι μίλησε και για τον προπονητή του Καναδά, Ζόρντι Φερνάντεθ, ο οποίος παραβίαζε την περιοχή του, αλλά δεν δέχτηκε τεχνική ποινή και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως οι κανόνες της FIBA λειτουργούν για όλους, αλλά όχι για όλους. Η επαφή του ώμου με το στήθος είναι παράνομη για τη μία πλευρά, αλλά για την άλλη δεν είναι».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball