Τίμα: «Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπηκα από την Εθνική»!

Τίμα: «Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπηκα από την Εθνική»!

Τίμα: «Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπηκα από την Εθνική»!
Ο Γιάνις Τίμα δεν συμπεριλήφθηκε στη 12άδα της Λετονίας για το Mundobasket 2023, εξηγώντας με ένα μακροσκελές μήνυμα στα social media ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη τον λόγο.

Η Λετονία καλείται να διαχειριστεί την απουσία του Κρίσταπς Πορζίνγκις, με τον Λούκα Μπάνκι να ανακοινώνει την τελική 12άδα ενόψει της έναρξης του Mundobasket 2023.

Σε αυτήν δεν συμπεριλήφθηκε ο Γιάνις Τίμα, ο οποίος εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό του για την απόφαση του Ιταλού προπονητή να τον αφήσει εκτός πλάνων.

Ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού δημοσίευσε ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα τον λόγο που δεν ταξίδεψε στην Τζακάρτα, εκεί όπου η Λετονία πλαισιώνει τον Καναδά, τον Λίβανο και τη Γαλλία στο Group H της διοργάνωσης.

«Αυτή η απόφαση είναι ίσως η πιο οδυνηρή στην καριέρα μου με την Εθνική Λετονίας. Όλα αυτά τα χρόνια έπαιξα και εκπροσώπησα με τιμή την εθνική ομάδα της πατρίδας μου, ανεξαρτήτως καταστάσεων. Μιλώντας για τη συγκεκριμένη κατάσταση... Ναι, όπως ήδη γνωρίζετε, τραυματίστηκα στη γάμπα μου στη Λιεπάγια (σ.σ. πόλη στη δυτική Λετονία), αλλά μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι τώρα είμαι 100% υγιής. Δεν υπάρχει πόνος και ουδείς περιορισμός σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Ήμουν έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω την εθνική ομάδα! Ήμουν έτοιμος να εκπροσωπήσω τη Λετονία στο Μουντομπάσκετ. Ξέρω ότι θα μπορούσα να δώσω περισσότερα και να βοηθήσω την Εθνική να πανηγυρίσουμε σημαντικές νίκες. Όμως, δυστυχώς, δεν αποφάσισα εγώ. Και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπηκα! Μάλλον δεν θα καταλάβω ποτέ. Το καλοκαίρι διατηρούσα τον εαυτό μου σε φόρμα, παίζοντας σε λίγκες όπως η Miami Pro League και η "Big Three", ώστε να είμαι έτοιμος. Ήμουν απόλυτα υγιής, χωρίς τραυματισμούς ή μικροτραυματισμούς. Το DM μου... ξεχειλίζει από ερωτήσεις!

Ο κόσμος είναι μπερδεμένος. Γι' αυτό θέλω να τα πω όλα εδώ, μια φορά, για να μην υπάρχουν περιττές κουβέντες και εικασίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές καθώς και τους προπονητές φυσικής προπόνησης, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να είμαι υγιής και έτοιμος να παίξω. Τις επόμενες εβδομάδες θα μιλήσω με ομάδες στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρω την καλύτερη επιλογή. Προς το παρόν, θα συνεχίσω να δουλεύω και να διατηρώ τον εαυτό μου σε φόρμα και 100% υγιή. Θα είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις».

@Photo credits: FIBA