Mundobasket 2023, Προπονητής Νέας Ζηλανδίας: «Μεγάλη πρόκληση το Παγκόσμιο, δεν θα την αποφύγουμε από… φόβο»

Mundobasket 2023, Προπονητής Νέας Ζηλανδίας: «Μεγάλη πρόκληση το Παγκόσμιο, δεν θα την αποφύγουμε από… φόβο»

Πέρο
Ο Hall Of Famer και προπονητής της Νέας Ζηλανδίας, Πέρο Κάμερον, μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, στο Mundobasket 2023.

Η προσεχής αντίπαλος της Ελλάδας (30/8, 15.40), Νέα Ζηλανδία, αντιμετωπίζει ως ευκαιρία την συμμετοχή της στο Mundobasket 2023, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή της.

Ο θρυλικός Πέρο Κάμερον, σχολίασε και την τέταρτη θέση που είχε πάρει η Νέα Ζηλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιντιανάπολις το 2002, λέγοντας πως το μπάσκετ έχει αλλάξει από τότε.

Οι δηλώσεις του Πέρο Κάμερον:

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες για μας εδώ, η προετοιμασία για περίπου πέντε εβδομάδες πήγε καλά και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στη Μανίλα. Ποτέ δεν ξέρεις αν τα φιλικά είναι αρκετά ή όχι. Θες να βελτιώνεσαι συνέχεια», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο 49χρονος τεχνικός.

Για τη μεγάλη επιτυχία το 2002 στην Ιντιανάπολις: «Είναι άλλες οι εποχές τώρα, έχει αλλάξει πολύ το μπάσκετ. Έχει περάσει καιρός από τότε που έπαιζα και τώρα πήγα να ακολουθήσω λίγο την προπόνηση και κουράστηκα. Απολαμβάνω τη φάση αυτή ως προπονητής τώρα. Είναι μεγάλη ευκαιρία να παίζεις με ομάδες όπως οι ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα αποφύγουμε την πρόκληση από… φόβο».

Οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Ρούμπεν Τε Ράνγκι:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Δεν έχουν πολλοί παίκτες αυτή την ευκαιρία και δεν πρέπει να παίρνεις τέτοιες καταστάσεις ως δεδομένες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε δουλέψει σκληρά για 4-5 εβδομάδες. Είναι μια φοβερή ευκαιρία να αντιμετωπίζεις τους κορυφαίους στον κόσμο. Θα προετοιμαστούμε όπως απέναντι σε κάθε ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι, σίγουρα».

@Photo credits: FIBA