Mundobasket 2023, Πορζίνγκις: Επιβεβαίωσε ότι θα χάσει το Μουντομπάσκετ

Mundobasket 2023, Πορζίνγκις: Επιβεβαίωσε ότι θα χάσει το Μουντομπάσκετ

Γιώργος Κούβαρης
Mundobasket 2023, Πορζίνγκις: Επιβεβαίωσε ότι θα χάσει το Μουντομπάσκετ
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις επιβεβαίωσε την είδηση ότι θα απουσιάσει από το ερχόμενο Μουντομπάσκετ λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Λίγο μετά την είδηση ότι ο Λετονός σταρ θα χάσει το Μουντομπάσκετ, ήρθε και η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον παίκτη!

Με χαρακτηριστική ανάρτηση στα social media υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε αυτήν την διοργάνωση.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για τεράστιο πλήγμα για τους Λετονούς, οι οποίοι έχουν να ανέβουν πραγματικό... βουνό στην Τζακάρτα καθώς βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τον Καναδά, τον Λίβανο και την Γαλλία.

Η ανάρτηση του Πορζίνγκις

«Είναι δύσκολο, νιώθω πολύ υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό μου και στους φίλους της εθνικής Λετονίας, αλλά έχει ληφθεί η απόφαση ότι δεν θα παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά από αρκετές εβδομάδες αποθεραπείας και επαναλαμβανόμενης μαγνητικής τομογραφίας, η πελματιαία απονευρωσίτιδα εξακολουθεί να με εμποδίζει να είμαι στο γήπεδο σε πλήρη ετοιμότητα.

Αυτή η κοινή απόφαση έχει ληφθεί τόσο από το ιατρικό επιτελείο και το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, όσο και τους Μπόστον Σέλτικς - με τη συμβουλή ότι πλέον είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η διαδικασία αποθεραπείας.

Δεν είναι εύκολο να παρθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά υπόσχομαι ότι θα είμαι εκεί και θα στηρίξω την ομάδα όσο μπορώ.»