Παγκόσμιο Κύπελλο: Χωρίς Χατσιμούρα η διοργανώτρια Ιαπωνία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Χωρίς Χατσιμούρα η διοργανώτρια Ιαπωνία

Ρούι Χατσιμούρα
Τεράστια απώλεια για μία εκ των χωρών που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ιαπωνία χάνει τον Ρούι Χατσιμούρα που θα δώσει βάση στην προετοιμασία του για το επόμενο συμβόλαιο στο NBA.

Οι απουσίες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοένα και αυξάνονται, με τον Ρούι Χατσιμούρα να αποτελεί την τελευταία. Η Ιαπωνία, ούσα και μία από τις διοργανώτριες χώρες της διοργάνωσης, δε θα έχει τον μεγάλο της αστέρα.

Ο Χατσιμούρα ανακοίνωσε πως δεν είχε άλλη επιλογή, με την προετοιμασία της επόμενης σεζόν να αποτελεί προτεραιότητά του. Έχοντας αγωνιστεί με τους Λέικερς πέρσι, αυτήν τη στιγμή κυκλοφορεί ως restricted free agent και το βάρος πέφτει στο επόμενό του συμβόλαιο.

«Πήρα μία δύσκολη απόφαση μετά από μια μακρά σεζόν στο NBA Προτεραιότητα έχει η καριέρα μου εκεί και η προετοιμασία μου για την πρώτη free agency. Θα συγκεντρωθώ στην προπόνηση για να προετοιμάσω τον εαυτό μου» ήταν τα λόγια του 25χρονου φόργουορντ, με την Ιαπωνία να έχει στον όμιλο αντιπάλους τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Αυστραλία.

Στα 33 παιχνίδια της φετινής κανονικής περιόδου με τους Λέικερς, ο Χατσιμούρα μέτρησε 9.6 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ.