Tα εντυπωσιακά νούμερα του Ρούμπιο στα φιλικά της Ισπανίας (vids)

Tα εντυπωσιακά νούμερα του Ρούμπιο στα φιλικά της Ισπανίας (vids)

Tα εντυπωσιακά νούμερα του Ρούμπιο στα φιλικά της Ισπανίας (vids)
Ο Ρίκι Ρούμπιο κάνει θραύση στα φιλικά της εθνικής Ισπανίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον καλείται να κουβαλήσει τη «ρόχα» με στόχο τη διάκριση στη διοργάνωση της Κίνας.

Το 84-76 επί της Αργεντινής ήταν η πέμπτη νίκη σε έξι φιλικές αναμετρήσεις για την εθνική Ισπανίας που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο αυριανό (28/8) παιχνίδι με τη Ρωσία.

Ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε τη διαφορά για τη «ρόχα» σημειώνοντας 25 πόντους, τους 17 εξ αυτών στο τέταρτο δεκάλεπτο με 4/5 τρίποντα κι επιβεβαιώνοντας εκ νέου ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για τη εθνική Ισπανίας που βρίσκεται σε μεταβατική φάση και θα παραταχθεί σε μεγάλη διοργάνωση δίχως κάποιον εκπρόσωπο της γενιάς του '80 για πρώτη φορά έπειτα από το 2001, από τη στιγμή που ο Πάου Γκασόλ τέθηκε off.

Ο Ρούμπιο συνεχίζει με το... γκάζι πατημένο, έχοντας στα φιλικά 18.6 πόντους με 47.8% στο τρίποντο (11/23), 69% στο δίποντο (30/43) και 80% στις βολές (29/36), 5.3 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ μ.ό. στα 21.3 λεπτά που μένει στο παρκέ. Ο

ι καλύτερες επιθετικές επιδόσεις του ήταν 25 πόντοι κόντρα στην Αργεντινή, 21 στο πρώτο φιλικό με τη Λιθουανία και 20 απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία.