Αφαιρούνται οι 123 νίκες και το πρωτάθλημα του Λούιβιλ!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Αφαιρούνται οι 123 νίκες και το πρωτάθλημα του Λούιβιλ!

bet365

Η έφεση που άσκησε το Λούιβιλ έπειτα από το σκάνδαλο που αποκάλυψε η μεγάλη έρευνα του FBI απορρίφθηκε κι έτσι το NCAA αφαιρεί τις 123 νίκες που πέτυχε το συγκεκριμένο κολέγιο την περίοδο 2012-15 καθώς και το πρωτάθλημα του 2013!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε σκάνδαλο μεγατόνων στο NCAA που αφορά την προσπάθεια παραγόντων και βοηθών προπονητών να πείσουν μεγάλα ταλέντα να δεσμευτούν με τα κολέγια στα οποία εργάζονται με τις ευλογίες της Adidas, η οποία τούς έδινε χρήματα... κάτω από το τραπέζι!

Η περίπτωση του Λούιβιλ ξεχώρισε στη δικογραφία που δημιουργήθηκε αφού το συγκεκριμένο κολέγιο υπέγραψε την τελευταία διετία νέα πολυετή συμβόλαια με την γνωστή αθλητική εταιρεία-κολοσσό ενώ μέρος του ανταλλάγματος αφορούσε στην πληρωμή - επιβράβευση παικτών σε περίπτωση αποδοχής των προτάσεων. Το Λούιβιλ άσκησε έφεση η οποία απορρίφθηκε κι έτσι το NCAA αφαιρεί τις 123 νίκες που πέτυχε η ομάδα του Ρικ Πιτίνο την περίοδο 2012-15 όπως και το πρωτάθλημα του 2013! Παράλληλα το κολέγιο είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει αρκετά εκατομμύρια δολάρια που έλαβε από την παρουσία του στα τουρνουά του NCAA εκείνη την περίοδο.

 

NCAA Τελευταία Νέα