To NBA φτάνει το πρόστιμο για το tampering στα 10 εκ. δολάρια, μετά τον χαμό του φετινού καλοκαιριού

Αντωνία Σπανού
To NBA φτάνει το πρόστιμο για το tampering στα 10 εκ. δολάρια, μετά τον χαμό του φετινού καλοκαιριού

bet365

To ΝΒΑ θέλει να εξαλείψει την υποψία tampering και γι' αυτό τον λόγο αυξάνει τα πρόστιμα και τα φτάνει μέχρι τα 10 εκατομμύρια δολάρια, για ομάδες που επιχειρούν κάτι τέτοιο.

Μεγάλα πρόστιμα ετοιμάζει το ΝΒΑ για διαφορετικές περιπτώσεις, που πιστεύει ότι θα κάνει το προϊόν του καλύτερο και θα ελέγξει τις συζητήσεις και συμφωνίες μεταξύ παικτών και ομάδων σε περιόδους που απαγορεύεται. Η λίγκα έστειλε ενημέρωση στις ομάδες και τις ειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί να «σπάνε» οι κανόνες της, όπως έγινε φέτος. Το ΝΒΑ θέλει να κάνει αύξηση στα πρόστιμα που θα φτάνει στο 600%, ενώ δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή σε αυτά από το 1996.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

  • H απαίτηση να αναφέρει μια ομάδα , μέσα σε 24 ώρες, κάθε περίπτωση που ένας ατζέντης ή ένας εκπρόσωπος ενός παίκτη ζητάει για όφελος του κάτι που δεν επιτρέπεται βάσει του salary cap ή της συλλογικής σύμβασης (μη εξουσιοδοτημένα οφέλη).
  • Απαίτηση ότι οι ομάδες θα διατηρούν επικοινωνία με παίκτες και ατζέντηδες για έναν χρόνο.
  • Νέα κανάλια για τις ομάδες και τους υπαλλήλους των ομάδων που ανώνυμα θα αναφέρουν παραβιάσεις κανόνων.
  • Απαγορεύεται στους παίκτες που έχουν συμβόλαιο να ζητούν ανταλλαγή.
  • Πρόταση για να γίνουν έλεγχοι σε 5 τυχαίες ομάδες κάθε χρόνο για αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους κανόνες του συστήματος.

Επιπλέον οι ομάδες θα πρέπει να ζητούν από τους εκτελεστικούς τους διευθυντές και τους διαπραγματευτές να πιστοποιούν κάθε χρόνο ότι δεν μιλούσαν με ελεύθερους παίκτες ή αντιπροσώπους τους πριν το επιτρέψουν οι κανόνες του πρωταθλήματος. «Είναι μάταιο, στο τέλος της ημέρας, να υπάρχουν κανόνες που δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν», τόνισε ο Άνταμ Σίλβερ.

Τα πρόστιμα για το tampering μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 10 εκατομμύρια δολάρια, διπλασιάζοντας αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα. Αν μια ομάδα έκανε μια μη νόμιμη συμφωνία με παίκτη, μπορούσε να πάρει πρόστιμο μέχρι 6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ και ο παίκτης μπορούσε να τιμωρηθεί με 250.000 δολάρια.

Επίσης, δηλώσεις με ρατσιστικό χαρακτήρα μπορούν να τιμωρηθούν μέχρι τα 5 εκατομμύρια δολάρια, σε μια τρομερή αύξηση από το 1 εκατομμύριο που ήταν. Η λίγκα άλλαξε τα πρόστιμα της σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπως οι ανταλλαγές των ντραφτ πικς, οι περιορισμοί, η ακύρωση συμβολαίων και η απαγόρευση των ομάδων να παίρνουν παίκτες με tampering.

Οι αλλαγές αυτές αποφασίστηκαν, όπως παραδέχτηκε ο Σίλβερ τον Ιούλιο, αφού στην free agency έγιναν πολλές συμφωνίες παράνομα και το ΝΒΑ έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο, ειδικά φέτος το καλοκαίρι,.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα