«Γιάννης, Μπούντενχολζερ και... αριθμοί οι λόγοι που οι Μπακς θα πάνε στους Τελικούς»

«Γιάννης, Μπούντενχολζερ και... αριθμοί οι λόγοι που οι Μπακς θα πάνε στους Τελικούς»

Αντωνία Σπανού
«Γιάννης, Μπούντενχολζερ και... αριθμοί οι λόγοι που οι Μπακς θα πάνε στους Τελικούς»

bet365

Το SBNation ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους οι Μπακς ήταν η καλύτερη ομάδα της κανονικής διάρκειας και θα συνεχίσουν την... τρελή τους πορεία για να φτάσουν μέχρι τους Τελικούς.

Οι Μπακς ήταν η καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ την φετινή σεζόν και για συγκεκριμένους λόγους... πρέπει να είναι το φαβορί για να φτάσουν μέχρι τους Τελικούς, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το μακρινό 1974. Όπως παρουσιάζει το SBNation υπάρχουν τρία δεδομένα που έχουν φέρει τα «Ελάφια» σε αυτή την θέση και υπάρχει πίστη ότι μπορούν να συνεχίσουν μέχρι τέλους.

Έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα στο παρκέ, έχουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πρόσθεσαν πρόσφατα τον Πάου Γκασόλ, που έχει κερδίσει πρωτάθλημα και έχουν δημιουργήσει έναν συνδυασμό που φαντάζει να έχει όλα τα κομμάτια, για να τους φτάσει μέχρι τους Τελικούς και παράλληλα σε μια τεράστια επιτυχία. Το αμερικάνικο Μέσο παρουσιάζει τους τρεις λόγους που η πίστη όλων δεν σταματά στην έναρξη των playoffs, αλλά πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

  • Έχουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Λίγοι άνθρωποι στην γη είναι γνωστοί με το μικρό τους όνομα, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να είναι ο... Γιάννης και το ΝΒΑ να υποκλίνεται στο απύθμενο ταλέντο του. Αν δεν κερδίσει φέτος το βραβείο του MVP, έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να το πάρει σίγουρα. Έχει κατά μέσο όρο 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ και μέσα στην ρακέτα είναι τόσο επιβλητικός, όσο ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Ελάχιστοι μπορούν, πλέον, να τον σταματήσουν και το ίδιο συμβαίνει και όταν προσπαθούν να σκοράρουν πάνω στην άμυνα του. Είναι το... πρόσωπο του Μιλγουόκι και αυτή είναι η χρονιά του. Έχει αφήσει πίσω του άλλους μεγάλους σταρ και άπαντες τον υποδέχονται με τον σεβασμό που έχει κατακτήσει με το σπαθί του.

  • Έχουν τον καλύτερο προπονητή του ΝΒΑ

Ο Μπούντενχολζερ έχει καταφέρει να κάνει σπουδαία δουλειά στο Μιλγουόκι. Το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν με τους Χοκς και άπαντες βλέπουν ότι είναι κοντά να γράψει ιστορία και φέτος. Παρέλαβε την ομάδα από τον Τζέισον Κιντ και της άλλαξε την φιλοσοφία για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που κυρίως επιθετικά λειτουργεί άψογα. Έχει δώσει προτεραιότητα στα τρίποντα, στα καρφώματα και τα λέι απ και έχει επιλέξει να... ζήσει με το ταλέντο του Γιάννη.

Προσπάθησε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να λάμψει το ταλέντο του Γιάννη και το έκανε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, τα «Ελάφια» προσαρμόστηκαν στο πλάνο του προπονητή τους και αμυντικά, όπου προτεραιότητα τους είναι να προστατέψουν την ρακέτα τους.

  • Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι οι Μπακς είναι η καλύτερη ομάδα

Η βαθμολογική θέση και οι 60 νίκες των Μπακς σίγουρα δεν είναι τυχαία γεγονότα. Κερδίζουν τους αντιπάλους τους με 8 πόντους ανά 100 κατοχές την ώρα που οι Ουόριορς έχουν 6.4 πόντους και οι Ράπτορς έχουν 5.3 πόντους, μια διαφορά που είναι αισθητή. Είναι ένας συνδυασμός αμυντικής και επιθετικής ικανότητας, με την ομάδα του Γιάννη να είναι στην 4η θέση επιθετικά, με 113.9 πόντους ανά 100 κατοχές και δεύτερη αμυντικά δεχόμενη 105.8 πόντους ανά 100 κατοχές.

Ισορροπούν εξαιρετικά στις δυσκολίες της λίγκας, χωρίς να έχουν σταρ σε κάθε θέση, ενώ η κίνηση που τους άλλαξε επίπεδο είναι ότι έβαλαν δίπλα στον Αντετοκούνμπο τα... υλικά που χρειάζονταν και κυρίως παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να κάνει ο «Greek Freak».

 

NBA Τελευταία Νέα