ΛεΜπρόν: Πως ήταν το ΝΒΑ τελευταία φορά που έχασε τα playoffs! (pics)

Νίκος Καρφής
ΛεΜπρόν: Πως ήταν το ΝΒΑ τελευταία φορά που έχασε τα playoffs! (pics)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα απουσιάσει από τα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2005 και το gazzetta.gr θυμάται πως ήταν το ΝΒΑ εκείνη την εποχή.

Στην αρχή της σεζόν, αρκετοί πίστευαν πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και οι Λέικερς μπορούν να απειλήσουν τους Ουόριορς και να πάρουν τον τίτλο.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τους Λέικερς και το «Βασιλιά». Για τους λιμνανθρώπους αλλά και για τον ηγέτη τους, μιλάμε για μια τεράστια αποτυχία.

Ο ΛεΜπρόν έχει συνηθίσει να παίζει στη μεγάλη σκηνή στα playoffs και μάλιστα δεν έχει λείψει από τελικούς από το 2011 ως και πέρυσι.

Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη για τον παίκτη με το Νο.23 στη πλάτη, ο οποίος θα μείνει εκτός playoffs για πρώτη φορά μετά το 2005.

Τότε αγωνιζόταν στους Καβς, οι οποίοι με ρεκόρ 42-40 βγήκαν 9οι στην Ανατολή και έμειναν εκτός playoffs.

To gazzetta,gr θυμάται πως ήταν το ΝΒΑ εκείνη την εποχή, επιλέγοντας 23 facts εξαιτίας του αριθμού στη φανέλα του ΛεΜπρόν

1) Κουμάντο στην Δύση εκείνη τη σεζόν έκαναν οι Σανς, οι οποίο τερμάτισαν πρώτοι στη regular season. MVP της λίγκας ήταν ο ηγέτης τους ο Στιβ Νας με 15.5 πόντους και 11.5 ασίστ.

2) Κορυφαίος σκόρερ στη λίγκα ήταν ο εκπληκτικός Άλεν Άιβερσον με 30.7 πόντους μέσο όρο

3) Οι Ουόριορς που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, εκείνη τη σεζόν τερμάτισαν 12οι στη Δύση με ρεκόρ 34-48.

4) Tη θέση του Κομισάριου της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη είχε ο Ντέιβιντ Στερν, τον οποίο έχει αντικαταστήσει πλέον ο Άνταμ Σίλβερ.

5) Κορυφαία ομάδα στην Ανατολή στη regular season ήταν οι Χιτ με ρεκόρ 59-23, οι οποίοι είχαν για ηγέτη τον κολλητό του ΛεΜπρόν, τον Ντουέιν Ουέιντ

6) Οι Σπερς ζούσαν τα ένδοξα χρόνια τους, αφού κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές, νικώντας με 4-3 τους Πίστονς στους τελικούς

7) Ο Εμέκα Όκαφορ συστήθηκε στο κοινό του ΝΒΑ με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας τον τίτλο του rookie της σεζόν.

8) Οι Σανς έπαιζαν εκπληκτικό μπάσκετ, μια ωδή στην επίθεση (να' ναι καλά ο Νας και ο Αμάρε), είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο, κάτι που επέτρεψε Μάικ Ντ'Αντονι αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

9) Ο Μπεν Ουάλας ήταν ένας από εκείνους που δίδασκε άμυνα εκείνα τα χρόνια και είχε πάρει το βραβείο του MVP της σεζόν

10) Οι Νετς φυσικά είχαν έδρα στο Νιου Τζέρσεϊ και είχαν τερματίσει 8οι στην Ανατολή. Πλέον η ομάδα έχει πάει στο Μπρούκλιν

11) Οι Σιάτλ Σούπερσονικς ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Δύσης, όντας 3οι στην περιφέρεια στο τέλος της regular season. Εδώ και χρόνια η έδρα έχει πάει στην Οκλαχόμα, με την ομάδα να... χαλάει μια εκπληκτική τριάδα που είχε δημιουργηθεί και θα μπορούσε να αφήσει εποχή. Ντουράντ, Ουέστμπρουκ και Χάρντεν!

12) Το Σάρλοτ είχε ομάδα με το όνομα Μπομπκατς, παίρνοντας το όνομα από τον ιδιοκτήτη της. Πλέον γυρίσαμε στο πολύ πιο ωραίο Χόρνετς.

13) Οι Χοκς είχαν το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, δηλαδή κάτι που δεν απέχει πολύ από αυτά που γινόντουσαν τα τελευταία χρόνια.

14) O Τιμ Ντάνκαν είχε 20.6 πόντους και 14.1 ριμπάουντ μέσο όρο στους τελικούς, οδήγησε τους Σπερς στον τίτλο και αναδείχθηκε MVP των τελικών.

15) Οι Μπακς είχαν ρεκόρ 30-52 και δεν υπήρχε περίπτωση να διεκδικήσουν πρόκριση στα playoffs, σε αντίθεση με φέτος που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην ομάδα έπαιζε ο Κούκοτς, ο Ρεντ και ο Πατσούλια

16) 6ος παίκτης της σεζόν είχε αναδειχθεί ο Μπεν Γκόρντον. Eίναι ο μοναδικός που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο ως rookie.

17) H τωρινή ομάδα του ΛεΜπρόν, οι Λέικερς είχαν στη σύνθεση τους τον σπουδαίο Κόμπι Μπράιαντ, όμως και τότε δεν κατάφεραν να μπουν στα playoffs.

18) Eκείνη τη σεζόν ο «Βασιλιάς» είχε 27.2 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 7.2 ασίστ.

19) O Nτουάιτ Χάουαρντ γινόταν Νο.1 του draft από τους Μάτζικ στο ξεκίνημα της σεζόν

20) Ο Βασίλης Σπανούλης γινόταν draft στο Νο.50 στην αρχή της σεζόν και κατέληγαν τα δικαιώματα του στους Ρόκετς, με τους οποίους έκανε και το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ στη συνέχεια

21) To 2005 μαζί με τον ΛεΜπρόν στους Καβς, ήταν οι Ιλγκάουσκας, Γκούντεν, Βαρεζάο και Πάβλοβιτς, ο οποίος έχει έρθει και από τα μέρη μας για χάρη του Παναθηναϊκού.

22) Tη σεζόν αυτή πολλοί πίστευαν πως ο Κόμπι Μπράιαντ άξιζε το βραβείο του MVP, έχοντας 27.6 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Όμως οι Λέικερς δεν μπήκαν στα playoffs.

23) Οι Μπουλς επέστρεφαν στην postseason μετά το 1998, τότε που πήραν το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον GOAT Mάικλ Τζόρνταν.

 

NBA Τελευταία Νέα