Γιάννης: Φτιάχνει τρίποντο για να μην μαρκάρεται με τίποτα! (pics & vids)

Γιάννης: Φτιάχνει τρίποντο για να μην μαρκάρεται με τίποτα! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Γιάννης: Φτιάχνει τρίποντο για να μην μαρκάρεται με τίποτα! (pics & vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δουλεύει ασταμάτητα για να φτιάξει και το τρίποντο του, κάτι που θα τον unguardable. Όλοι ξέρουν πως αν.. βελτιωθεί σε αυτόν τομέα δεν θα μαρκάρεται με τίποτα και από κανέναν!

Τη σεζόν της ζωής του κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα πλέψει μέχρι τέλους με τον Χάρντεν για να αναδειχθεί MVP. Το μοναδικό τρωτό του σημείο είναι το τρίποντο. Βέβαια ο ηγέτης των Μπακς δουλεύει σκληρά και βελτιώνεται συνεχώς και σε αυτόν τον τομέα.

Όταν τα ελάφια έπαιζαν με τους Τζαζ στη Γιούτα, ένας σκάουτ των Μορμόνων είχε πει πως όταν φτιάξει το σουτ του, δεν θα μαρκάρεται με τίποτα!

Κυριαρχεί στο ΝΒΑ σε μια εποχή που βρίσκεται στην άνθιση του το τρίποντο. Αστέρια της λίγκας, όπως ο Κάρι, ο Ντουράντ και ο Κάρι βασίζονται στο μακρινό τους σουτ και.... τρομοκατούν τις αντίπαλες άμυνες. Παρόλο που δεν συγκρίνεται στον τομέα του τριπόντου με αυτούς τους κυρίους, κάνει σταθερά βήματα για να γίνει αυτό που περιγράφει και ο σκάουτ των Τζαζ. Unguardable.

«Έχει το πράσινο φως να σουτάρει», είχε πει ο Μπουντενχόλζερ για τον Γιάννη. Μπαίνοντας στον Μαρτη, ο Greek Freak έφτασε το 40% στα τρίποντα. Βελτιώθηκε και στα pull up τρίποντα, ένα όπλο για ένα σπουδαίο χειριστή μπάλάς.

Το 2018 σούταρε με 5.6% στα pull up τρίποντα. Από την 1η Γενάρη σουτάρει με 36.8% σε αυτή την κατηγορία.

Το ποσοστό του Γιάννη ανά μήνα

«Δουλεύω πάνω σε αυτό. Οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής μου μου λένε να σουτάρω. Θέλω να συνεχίσω να σουτάρω την μπάλα», δηλώσε ο Γιάνναρος, δείχνοντας πως τον εμπιστεύονται απόλυτα όλοι στον οργανισμό των Μπακς.

Ο Τζέισον Κιντ ήταν ο πρώτος προπονητής που ασχολήθηκε με το τρίποντο του Γιάννη. Στη 2η σεζόν του στο ΝΒΑ, το 6% των σουτ του Γιάννη ηταν τρίποντα. Φέτος ανέβηκε αυτό το ποσοστό στο 15%. Σίγουρα τον βοήθησε πολύ και το γεγονός πως ο Κιντ τον χρησιμοποίησε πολύ στη θέση του point guard. Ήταν η περίοδος που ο Έλληνας φόργουρντ άρχισε να... εκτοξεύεται!

Οι Μπακς έχουν μεταμορφωθεί στο θέμα του τριπόντου. Πέρυσι ήταν 27οι σε εύστοχα τρίποντα, ενώ φέτος βρίσκονται στην 2η θέση. Η προσέγγιση του Μπουντενχόζλερ στο σουτ του Αντετοκούνμπο έχει να κάνει με την πίστη του στη δύναμη του spacing. «Ο Αντετοκούνμπο με 4 σουτέρ γύρω από αυτόν, κερδίζει πολύ προσοχή από τους αντιπάλους όταν πλησιάζει τη ρακέτα», ήταν τα λόγια του assistant coach των Μπακς.

Έτσι φτιάχνει ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες του με το split out. Όλοι ασχολούνται με τον Γιάννη και οι υπόλοιποι μένουν ανενόχλητοι.

«Πρέπει να δώσουμε χώρο στον Γιάννη. Θέλουμε να είναι ακόμα πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να μαρκάρει τον Γιάννη», τονίζει στο τέλος.

Πολλές ασκήσεις στην προπόνηση των Μπακς έιναι προσαρμοσμένες στο σουτ του Γιάννη και γενικότερα στον τρόπο παιχνιδιού τους «Greek Freak».

Αν ο Γιάννης σουτάρει καλά σε σταθερή βάση, θα είναι ασταμάτητος, δεν θα μπορεί κανείς να τον μαρκάρει. Είναι ήδη unguardable. Με το σουτ θα γίνει ακόμα πιο unguardable.

O Γιάννης έχει ακόμα δουλειά για να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε αυτόν τον τομέα. Όταν το τρίποντο γίνει... όπλο για τον Αντετοκούνμπο, δεν θα υπάρχει τρόπος να περιορίσεις τον Γιάννη. Δεν θα μαρκάρεται από κανέναν. Δεν θα υπάρχει τρόπος να τον μαρκάρεις. Σκεφτείτε σε τι επίπεδο θα φτάσει.

Ήδη οι αντίπαλοι του τον... τρέμουν όταν... καλπάζει προς τη ρακέτα. Φανταστείτε να καταλάβουν πως θα σταθεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου και θα το... στάξει.

πηγή: ESPN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα