Ο Νοβίτσκι παραδέχθηκε πως ντρέπεται με το standing ovation των αντιπάλων!

Ο Νοβίτσκι παραδέχθηκε πως ντρέπεται με το standing ovation των αντιπάλων!

Ο Νοβίτσκι παραδέχθηκε πως ντρέπεται με το standing ovation των αντιπάλων!

bet365

Μπορεί να είναι 40 και να έχει περάσει 21 χρόνια στο ΝΒΑ με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του, αλλά υπάρχουν στιγμές που ο Ντιρκ Νοβίτσκι... κοκκινίζει από ντροπή!

Αυτό παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στην «rp-online.de», όταν ρωτήθηκε για την αποθέωση των αντιπάλων στο πρόσωπό του, αφού ίσως διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του.

«Δεν θέλω να γίνεται αυτό, η αλήθεια είναι. Όλα ξεκίνησαν στη Σάρλοτ, όταν οι φίλαθλοι άρχιζαν να φωνάζουν το όνομά μου. Κι έκτοτε δημιουργήθηκε μια... χιονοστιβάδα. Είναι μια ωραία εμπειρία, αλλά κάποιες φορές δεν είναι τόσο ευχάριστο. Όταν ο Ρίβερς διέκοψε το ματς στο Λος Άντζελες για εμένα, πριν το τέλος του αγώνα, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Έμεινα έτσι για δυο λεπτά. Ντράπηκα λίγο!», είπε ο Γερμανός φόργουορντ.

Όσο για το τι περνά από το μυαλό του κάτι τέτοιες στιγμές; «Κάποιες φορές σκέφτομαι όσα έχω περάσει, όλους εκείνους που με βοήθησαν, τα σκαμπανεβάσματα, για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Είναι τρομερό και κρίμα ταυτόχρονα πως πέρασαν έτσι 20 χρόνια. Ήταν πάντα ωραίο να εκπροσωπώ την πόλη και τον οργανισμό των Μάβερικς».

Την απόφασή του, όμως, για το τέλος της καριέρας του δεν την έχει πάρει ακόμη. «Δεν έχω ιδέα τι επιφυλάσσει το μέλλον. Θέλω να τελειώσω αυτή τη σεζόν και θα δούμε. Πέρασα σχεδόν κάθε ημέρα του προηγούμενου καλοκαιριού στο γυμναστήριο, δεν πήγα καθόλου στη Γερμανία και πέρασα λίγο χρόνο με τα παιδιά μου στην παραλία. Προπονήθηκα πολύ για να μείνω σε καλή φόρμα. Αν θέλω να παίξω ακόμα έναν χρόνο, τότε όλα θα αρχίσουν πάλι από την αρχή».

Και τι θα κάνει, αν τελικά αποσυρθεί από την ενεργό δράση; «Νομίζω πως αν πάρω αυτή την απόφαση, θα χρειαστώ ένα διάλειμμα πρώτα. Φυσικά, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου έχουν προτεραιότητα. Έχουν κάνει πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια, επειδή ταξίδευα πολύ. Βέβαια, δεν μπορείς να κάτσεις στο σπίτι και να αλλάζεις μονίμως πάνες. Μετά από 1-2 χρόνια, κάτι πρέπει να γίνει. Αλλά τα πως, που και τι, είναι ακόμα "ανοιχτά"».

Αυτό που φαίνεται πως θα του λείψει περισσότερο είναι: «Ο ανταγωνισμός στο παρκέ και όσα γίνονται στα αποδυτήρια. Έχω μίλησει ήδη με παίκτες που έχουν αποσυρθεί, όπως ο Τζέισον Κιντ και ο Στιβ Νας. Όλοι λένε πως αυτά τα δύο είναι που θα σου λείψουν περισσότερο με το τέλος και θα σου πάρει μερικά χρόνια, μέχρι να το συνηθίσεις. Μετά θα πρέπει να ψάξεις για νέες προκλήσεις. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μου θα με κρατήσουν απασχολημένο!».

Αυτό που δεν θα του λείψει καθόλου, όμως, είναι: «Η καλοκαιρινή προετοιμασία! Όταν ταξιδεύω με τα παιδιά μου και πρέπει να βρω ένα γυμναστήριο για βάρη κάπου στην Αφρική ή στη Σουηδία, για να μείνω σε καλή κατάσταση. Όταν τελειώσει όλο αυτό, δεν θα υπάρχει πίεση να μείνω... fit. Δεν θα χρειάζεται να δίνω προσοχή στην διατροφή μου πια. Μπορείς να... ξεφύγεις λίγο, να απολαύσεις την οικογένειά σου και τα ταξίδια μαζί τους».

Επίσης, ρωτήθηκε και για τον Λούκα Ντόντσιτς και πως τον βοηθά: «Βοηθάω με την εμπειρία μου. Δουλεύουμε μαζί ακόμα και στα ρεπό, δίνω κάποια τιπς στους νεότερους για τη συμπεριφορά τους, τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Αλλά ο Λούκα είναι μόλθς 20 κι έχει παίξει ήδη 4 χρόια στη Ρεάλ, πριν έρθει εδώ. Οπότε, δεν χρειάζεται να τους εξηγήσεις πολλά. Φυσικά, όμως, αν οι νεότεροι έχουν απορίες, είμαι διαθέσιμος να τις απαντήσω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα