Ρόκετς - Ουόριορς 104-106

Φώτης Καρακούσης
Ρόκετς - Ουόριορς 104-106

bet365

Μεγάλο ντέρμπι όπως αναμενόταν στο Χιούστον με τους Ουόριορς να πετυχαίνουν την πρώτη τους φετινή νίκη επί των Ρόκετς επικρατώντας με 106-104.

Έχοντας χάσει τα προηγούμενα τρία παιχνίδια, οι Ουόριορς ήθελαν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους Ρόκετς. Οι πρωταθλητές φαινόταν πως θα την έπαιρναν και μάλιστα εύκολα, ωστόσο οι γηπεδούχοι αν και δεν κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα,τους δυσκόλεψαν και με το παραπάνω, κάτι που δείχνει και το 106-104. Με τη νίκη αυτή οι «πολεμιστές» έφτασαν στο 46-21 παρέμειναν φυσικά στην κορυφή της Δύσης και είναι οι μοναδικοί που μπορούν να απειλήσουν τους Μπακς για το καλύτερο ρεκόρ όλου του NBA. Στον αντίποδα οι «ρουκέτες» έπεσαν στο 42-24 και έχουν ίδιο ρεκόρ με τους Θάντερ αλλά βρίσκονται στην 4η θέση της ίδιας περιφέρειας.

Στα του αγώνα, όπως φαίνεται και από το σκορ ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, αν και αρχικά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως θα το... καθάριζαν και από νωρίς, καθώς κρατούσαν μια διαφορά ασφαλείας πάνω από 10 πόντων. Στα τελευταία δύο λεπτά όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν και τα λάθη των αντιπάλων τους και μπήκαν γερά στο ματς. Με την διαφορά στους 3, ο Χάρντεν ευστόχησε στην μία από τις δύο βολές που επιχείρησε, έχασε την δεύτερη, αλλά οι Ουόριορς πήραν την μπάλα με τον Ιγκουοντάλα πανηγυρίζοντας την πρώτη τους φετινή νίκη επί των Ρόκετς.

Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές ήταν ο Τόμπσον με 30 πόντους και τον ακολούθησαν οι Κάζινς με 27 και Κάρι με 24. Ο πρώτος μάλιστα πέτυχε και ρεκόρ πόντων με τη νέα του ομάδα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο. Για τους ηττημένους ο Χάρντεν είχε 29, ο Πολ 24 και ο Γκόρντον 17, αλλά δεν έφτασαν για να μπορέσει η ομάδα τους να πάρει τη νίκη και να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα φέτος επί των Ουόριορς.

 

NBA Τελευταία Νέα