H Ελληνίδα dancer των Πίστονς στο gazzetta.gr (pics & vids)

H Ελληνίδα dancer των Πίστονς στο gazzetta.gr (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
H Ελληνίδα dancer των Πίστονς στο gazzetta.gr (pics & vids)

bet365

Η Τζέιμι Κόλλια που ανήκει στην dance team των Πίστονς τα δύο τελευταία χρόνια, έκλεψε λίγο από τη λάμψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ελληνική βραδιά του Ντιτρόιτ και... συστήνεται στο ελληνικό κοινό μέσω του gazzetta.gr στέλνοντας με βίντεο το δικό της ευχαριστώ στους Έλληνες!

Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, όλα τα φώτα είχαν στραφεί πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος είχε επισκεφθεί με τους Μιλγουόκι Μπακς το Ντιτρόιτ για το παιχνίδι με τους Πίστονς. Ο λόγος δεν ήταν τόσο αγωνιστικός, όσο… εξωαγωνιστικός αφού είχε διοργανωθεί στην «Little Caesars Arena» ελληνική βραδιά. Μάλιστα οι διοργανωτές καλούσαν όλους τους Έλληνες του Μίσιγκαν να βρεθούν στο γήπεδο προκειμένου να «φωνάξουν» για τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Μόνο που δεν ήταν ο μοναδικός Έλληνας που βρισκόταν μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ εκείνη τη μέρα. Σε απόσταση αναπνοής από εκείνον, ένιωθε την ίδια περηφάνια για την ελληνική βραδιά και μια… Ελληνίδα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της dance team των Πίστονς τα δύο τελευταία χρόνια. Η Τζέιμι (Δήμητρα) Κόλλια προσφέρει το δικό της show σε κάθε ματς του Ντιτρόιτ, πολλώ δε μάλλον στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπου είχε -και εκείνη- την τιμητική της.

Μετά το τέλος του εν λόγω αγώνα, η Τζέιμι έγινε viral στα ελληνικά media για το βίντεο που «ανέβασε» στον λογαριασμό των Pistons Dancers στο twitter όπου εξέφραζε την περηφάνια της που ένιωσε εκείνο το βράδυ! Το gazzetta.gr μίλησε μαζί της και αφού μας… συστήθηκε λέγοντας ότι είναι 100% Ελληνίδα και εξηγώντας πώς έφτασε να είναι μέλος της dance team των Πίστονς, έστειλε το δικό της «ευχαριστώ» για όλα τα μηνύματα που δέχτηκε τα τελευταία 24ωρα…

«Η μητέρα μου Κλεοπάτρα είναι γεννημένη στο Μίσιγκαν, ενώ η γιαγιά και ο παππούς μου από την Ίμβρο. Ο πατέρας μου Μανώλης είναι γεννημένος στην Αθήνα, ενώ η άλλη γιαγιά μου από την Σάμο και o άλλος παππούς μου από την Θήβα. Βέβαια τώρα μένουνε όλοι στο Μίσιγκαν! Μετακόμισαν στις ΗΠΑ το 1967, όταν ο πατέρας μου ήταν ακόμα τριών ετών. Είμαι 100% Ελληνίδα αλλά είμαι γεννημένη στην Αμερική όπου μεγάλωσα και ζω. Η καρδιά μου ανήκει στις δύο χώρες» ανέφερε αρχικά η 21χρονη Τζέιμι η οποία ωστόσο μας είπε ότι «δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμα στην Ελλάδα… Όμως είναι το όνειρό μου να πάω πολύ-πολύ σύντομα! Έχω συγγενείς στην Αθήνα, τη Σάμο, τη Θεσσαλονίκη και την Ίμβρο»

Πώς έφτασε, όμως, στο σημείο να επιλεγεί και να γίνει μέλος της dance team των Ντιτρόιτ Πίστονς; «Από μικρό κορίτσι είχα μεγάλη αγάπη για τον χορό. Από τριών χρονών έκανα μαθήματα και μπορώ να πω ότι ήμουν από τότε χορεύτρια. Μόλις τελείωσα το λύκειο έκανα ειδική προπόνηση ώστε να πάω σε οντισιόν για την dance team των Πίστονς. Πραγματικά πέρασαν εκατοντάδες κοπέλες απ’ όλες τι πολιτείες της Αμερικής στις εν λόγω οντισιόν. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα του Ντιτρόιτ και ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια ακόμα!»

Επίσης, και όσον αφορά την καθημερινότητά της στις ειδικές προπονήσεις είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να είσαι NBA dancer και αυτό προϋποθέτει πολλά πράγματα. Για παράδειγμα είναι ευθύνη μου να είμαι υγιής, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Να τρώω σωστά, να εξασκούμαι επί καθημερινής βάσης και να έχω μια θετική και ευγενική αντιμετώπιση των πραγμάτων στην ζωή. Επίσης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα σε όλα τα κορίτσια! Το πρόγραμμα μου, μπορώ να πω ότι είναι πολύ γεμάτο, αλλά το λατρεύω! Τρεις με τέσσερις ώρες προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες μέρες είναι τα παιχνίδια των Πίστονς. ».

Βέβαια δεν είναι και η μοναδική της απασχόληση γιατί όπως είπε «σπουδάζω στο University of Michigan Dearborn. Θέλω να γίνω δασκάλα για παιδιά του δημοτικού» ενώ για το αν σκέφτεται μελλοντικά μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, είπε: «Η ζωή μου είναι εδώ, στην Αμερική. Όμως αν είναι η τύχη μου να μετακομίσω στην Ελλάδα, θα μου άρεσε πολύ!»

Οι Πίστονς ήταν στην ζωή της από μικρή ηλικία λέγοντας ότι «η γιαγιά μου η Φιλιώ ήταν ένθερμη φίλαθλος των Πίστονς. Μάλιστα με πήγαινε σε πολλά ματς της ομάδας, αλλά την έχασα όταν ήμουν 10 χρονών. Βλέπαμε μαζί τα παιχνίδια ενώ έχω πάντα μαζί μου τη φανέλα του Ρίτσαρντ Χάμιλτον, ο οποίος ήταν και ο αγαπημένος της παίκτης. Μάλιστα την έχω πάντα μαζί μου για ‘καλή τύχη’ αλλά και για να μου θυμίζει ότι η γιαγιά μου είναι πάντα δίπλα μου».

Η Τζέιμι δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας ότι «είναι τέλειος! Ο Γιάννης είναι NBA superstar! Μάλιστα πριν από το παιχνίδι στην ελληνική βραδιά, τον χαιρέτησα και με χαιρέτησε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Πραγματικός τζέντλεμαν. Ήταν τέλεια εκείνη τη βραδιά. Εντυπωσιακή και γεμάτη από ελληνική περηφάνια από τους Έλληνες που ήρθαν στην Little Caesars Arena.»

Τον Γιάννη μπορεί να τον συμπαθεί αλλά… «είμαι φίλαθλος των Πίστονς και συμπαθώ όλους τους παίκτες της ομάδας. Όμως συμπαθώ και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Είναι απίθανοι. Παρόλα αυτά ο οργανισμός των Πίστονς είναι καταπληκτικός για να δουλεύεις και να είσαι μέρος του, όπως και ο ιδιοκτήτης Tom Gores.»

Κλείνοντας μας είπε ότι από την Ελλάδα… «ο παππούς και ο πατέρας μου είναι φανατικοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού! Επίσης είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη για τα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά! Ένας από τους καλύτερους τενίστες! Και εγώ έπαιζα αρκετά τένις» ενώ έστειλε και το δικό της «ευχαριστώ» για όλα τα μηνύματα που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες: «Σε όλους στην Ελλάδα σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας τα λόγια και τα μηνύματα που μου στείλατε. Σας αγαπώ όλους!»

 

NBA Τελευταία Νέα