Τζέιμς Χάρντεν: Φοβού τον «Μούσια»

Τζέιμς Χάρντεν: Φοβού τον «Μούσια»

Αντώνης Σαούλης
Τζέιμς Χάρντεν: Φοβού τον «Μούσια»

bet365

Το «Fear the Beard» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ με τον Χάρντεν να βρίσκεται σε άλλη διάσταση. 17 σερί ματς με 30+ πόντους και 41.3 μ.ο., χωρίς τους Πολ, Γκόρντον, Καπέλα!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

«Απλά βαριέμαι». Ο Τζέιμς Χάρντεν έτσι ήταν. Ετσι είναι. Ετσι θα είναι. Απαθής. Και παικταράς. Από τότε που «οργίαζε» στο Αrizona State ξεχώριζε -εκτός από το τεράστιο μπασκετικό του ταλέντο- για το μούσι του. «Απλά βαριέμαι να το ξυρίσω, αν και πολλές φορές η ζέστη στην Αριζόνα κάνει κάπως ανυπόφορη την κατάσταση», είχε πει τότε ως μελλοντικό draft pick. Η βαρεμάρα του Χάρντεν έγινε στυλ. Εγινε τραγούδι. Εγινε μπλουζάκι. Εγινε σύνθημα. «Fear the Beard». Φοβού τον «Μούσια» ελληνιστί...

Δέκα χρόνια μετά ο «Μούσιας» προκαλεί φόβο. Τρόμο. Ρωτήστε τους Γκρίζλις. Σε τρία παιχνίδια φέτος έχουν φάει 132 πόντους από το αριστερό του χέρι. 32 στις 15 Δεκεμβρίου, 43 παραμονή πρωτοχρονιάς, 57 (!) τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μέσα σ' ένα μήνα ο αθεόφοβος!

Μικρή παρένθεση στα κατορθώματα του Χάρντεν η απίστευτη σύμπτωση με τον Κόμπι και τους Γκρίζλις.
Στις 14 Ιανουαρίου του 2002 ο Κόμπι έβαλε 56 πόντους σε 34 λεπτά στις «Αρκούδες»
Στις 14 Ιανουαρίου του 2019 ο Χάρντεν έβαλε 57 πόντους σε 34 λεπτά στις «Αρκούδες»
Κλείνει η παρένθεση.

Δεν είναι βεβαίως μόνο οι Γκρίζλις που ακούνε Χάρντεν και σκέφτονται πόσους «θα φάμε απόψε». Το ΝΒΑ τον τελευταίο μήνα κινείται στους ρυθμούς του «Μούσια». Στα ρεκόρ του «Μούσια». Δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουν απλά να μειώσουν την παραγωγικότητά του. Μάταια. Στα τελευταία 17 παιχνίδια μετράει 30+ πόντους και ξεπέρασε τον Κόμπι Μπράιαντ που είχε σταματήσει στα 16 (το 2003) και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (το 1972).

Επόμενος στόχος; Ο Ελτζιν Μπέιλορ με 18 σερί ματς με 30+ πόντους. Υπάρχει κι άλλος. Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν είχε 65 σερί ματς με 30+ πόντους αλλά είναι από τα ρεκόρ που απλά δεν γίνεται να σπάσουν.

Τα πράγματα και τα θαύματα του Χάρντεν βεβαίως δεν σταματούν εκεί. Αυτα τα 17 ματς τα έβγαλε χωρίς τον Κρις Πολ. Σε κάποια από αυτά δεν είχε ούτε τον Ερικ Γκόρντον. Στο τελευταίο που σταμάτησε στους 57 ούτε τον Κλιντ Καπέλα! Και φυσικά εδώ και καιρό δεν υπάρχει Καρμέλο Αντόνι στην ομάδα.

Για να το κάνουμε λιανά. Ο Τζέιμς Χάρντεν παίζει χωρίς τους τέσσερις καλύτερους σκόρερ της ομάδας, μετά από αυτόν. Ο Πολ έχει 15.6, ο Γκόρντον 15.7, ο Καπέλα 17.6 και ο Καρμέλο είχε 13.4!

Σε αυτά τα 17 ματς που ο Χάρντεν τρέχει το απίστευτο ρεκόρ του μετράει
41,3 πόντους
7,5 ριμπάουντ
9,2 ασίστ
2,1 κλεψίματα
5,8 τρίποντα

Εχει σκοράρει από την αρχή της σεζόν:
50+ πόντους σε 3 ματς (12 συνολικά στην καριέρα του)
40+ πόντους σε 13 ματς
30+ πόντους σε 27 ματς

Προσθέστε πως σε 21 ματς ευστοχεί σε 5+ τρίποντα!
Μη ξεχάσουμε πως έχει και 6 triple double...

Φυσικά δεν είναι μόνο το σερί του Χάρντεν. Διανύει μια huge season ο «Μούσιας» και ουσιαστικά είναι μόνος του και όλοι τους στο Χιούστον.

Συνολικά οι μέσοι όροι στην σεζόν είναι:
34,8 πόντοι
6,3 ριμπάουντ
8,6 ασίστ
4,9 τρίποντα
2,1 κλεψίματα

Τελευταία σεζόν που είχαμε να δούμε τόσους υψηλούς μέσους όρους στους πόντους ήταν την περίοδο 2005/06 τότε που ο Κόμπι τελείωσε την χρονιά με 35.4. Ο Χάρντεν δεν είναι τόσο μακριά και με μισή σεζόν μπροστά του...

Είπαμε. Μπορεί να βαριόταν να κόψει το μούσι δέκα χρόνια στο Arizona State και να έγινε μόδα. Σίγουρα δεν βαριέται να σκοράρει...

Φοβού τον Μούσια λοιπόν...

 

NBA Τελευταία Νέα