O τρόπος με τον οποίο η Nike έχει κυριαρχήσει στο ΝΒΑ είναι τα... κολέγια! (pic)

Αντωνία Σπανού
O τρόπος με τον οποίο η Nike έχει κυριαρχήσει στο ΝΒΑ είναι τα... κολέγια! (pic)

bet365

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε η Nike είναι η απόλυτη κυρίαρχος στον ρουχισμό και την ενδυμασία και έχει τέσσερα από τα πέντε κορυφαία παπούτσια που φοριούνται από τους παίκτες.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Η Nike κυριαρχεί απόλυτα στον ρουχισμό και στα παπούτσια που φοριούνται στο ΝΒΑ και τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Yahoo Finance. Η ιστορία είναι «πλούσια» για το πως έφτασε η εταιρεία σε αυτή την κυριαρχία. Από την converse και τα All Star, φτάσαμε στην Adidas και το Nike που πήγαν το μάρκετινγκ σε άλλο επίπεδο. Το 1970 η Nike κατάλαβε ότι για να αλλάξει επίπεδο στην εταιρεία της, θα έπρεπε οι παίκτες του ΝΒΑ να φορέσουν τα παπούτσια της.

Για να γίνει αυτό είναι η πρώτη που κατάλαβε ότι έπρεπε πρώτα να κυριαρχήσει στα κολέγια και έπειτα να και στον «μαγικό« κόσμο. Το 1984 έγινε το χρυσό deal, όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον Μάικλ Τζόρνταν και όλα πήραν τον δρόμο τους. Όταν ο MJ έφτασε να γίνει ο κορυφαίος, η Νike έγινε κορυφαία μαζί του.

Οι υπόλοιποι ψάχνουν ευκαιρίες που θα τους ξαναβάλουν στο... παιχνίδι, αλλά ακόμα προσπαθούν.

Η Puma προσπαθεί να επιστρέψει στο ΝΒΑ και γι' αυτό ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Κάζινς, ενώ το 2% της αγοράς κατέχει μια κινεζική εταιρεία η Li-Ning, η οποία έγινε γνωστή ευρέως όταν πήρε τον Ουέιντ από την Τζόρνταν το 2012.

Πάντως όσο και να προσπαθούν οι υπόλοιποι φαίνεται ότι η κυριαρχία της Nike δεν θα τελειώσει σύντομα. Η συνεργασία της εταιρείας για τα επόμενα 8 χρόνια με το ΝΒΑ τέλειωσε οποιαδήποτε βλέψη άλλης εταιρείας για άνοδο.

 

NBA Τελευταία Νέα