Τα παπούτσια που... προκάλεσαν το ΝΒΑ! (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Τα παπούτσια που... προκάλεσαν το ΝΒΑ! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr, με την βοήθεια του «ESPN», κάνει ένα... rewind στους παίκτες που «προκάλεσαν» το ΝΒΑ με τα παπούτσια τους και τα οποία απαγορεύθηκαν να φορεθούν ξανά.

Λένε πως τα ρούχα μας και τα παπούτσια μας δείχνουν πολλά για το χαρακτήρα μας ή την ψυχική μας διάθεση.

Αυτό, ωστόσο, το ΝΒΑ δεν έδειχνε να το ενστερνίζεται. Τουλάχιστον, όχι μέχρι πριν από λίγο καιρό, καθώς υπήρχαν περιορισμοί όσον αφορά την υπόδηση των παικτών.

Μονακό - Μαρσέιγ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Οκάμπος σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όλα άλλαξαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η κορυφαία λίγκα αποφάσισε να αφήσει το «ελεύθερο» στους παίκτες, όσον αφορά τις χρωματικές επιλογές στα παπούτσια τους.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το αφιέρωμα του «ESPN», το οποίο θύμισε τους παίκτες που... ξεσήκωσαν την κορυφαία λίγκα από ένα ζευγάρι παπούτσι και μόνο.

Μάικλ Τζόρνταν - Nike Air Ship and Air Jordan I

Σχεδόν 35 χρόνια μετά, τα ορίτζιναλ Air Jordan παραμένουν τα πιο διάσημα «απαγορευμένα» παπούτσια στο ΝΒΑ. Ο Τζόρνταν είχε αρχίσει την preseason φορώντας τα κοκκινόμαυρα Nike Air Ship. Αυτό ήταν και το πρώτο ζευγάρι που τιμωρήθηκε από την κορυφαία λίγκα, πριν απαγορευθεί το ίδιου χρώματος Air Jordan I. Παρόλα αυτά, ο «MJ» το φόρεσε στον All-Star διαγωνισμό καρφωμάτων το 1985.

Athletic Propulsion Labs Concept 1

Είτε... δούλευε η «τεχνολογία βελτίωσης άλματος», είτε όχι, το ΝΒΑ δεν ήταν πρόθυμο να πάρει το ρίσκο και να αφήσει το «Athletic Propulsion Labs Concept 1» να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια και το απαγόρευσε πριν τη σεζόν 2010-11. Όπως έκανε και η Nike με τα απαγορευμένα «Air Jordan» δεκαετίες νωρίτερα, και η «APL» μετέτρεψε την τιμωρία σε μεγάλο μέρος της εκστρατείας μάρκετινγκ.

Καρμέλο Άντονι - Jordan Melo M10

Το πίσω μέρος των παπουτσιών του Καρμέλο Άντονι με το brand του Μάικλ Τζόρνταν για τη σεζόν 2013-14 ήταν κατασκευασμένο από χρώμιο, γεγονός που προκάλεσε κάποια...προβλήματα. Τα φώτα έκαναν αντανάκλαση και δημιουργούσαν θέματα στην όραση, τόσο στους παίκτες, όσο και στην τηλεόραση, ενώ το ίδιο το χρώμιο ήταν επικίνδυνο, σε περίπτωση που ξεκολλούσε από το παπούτσι. Έτσι, η εταιρεία Jordan αναγκάστηκε να δημιουργήσει το ίδιο παπούτσια, αλλά με ματ υφή για τον «Μέλο», για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Στεφ Κάρι - Under Armour Curry 4 customs

Τα παπούτσια του Κάρι για το παιχνίδι της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς το 2018 είχαν αρκετά στοιχεία από την φανέλα του. Αλλά... Η φανέλα του Κάρι ήταν φτιαγμένη από την Nike, όπως και όλες οι εμφανίσεις στο ΝΒΑ, μετά την συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι και τα οπτικά στοιχεία που είχε ο Κάρι στο παπούτσι του εγκρίθηκαν μόνο για να εμφανιστούν στην φανέλα του. Ο ηγέτης των Ουόριορς αντιμετώπισε θέμα και στην επίσκεψη της ομάδας στην Ουάσινγκτον, καθώς το παπούτσι του έφερε το λογότυπο του οργανισμού του Μπαράκ Ομπάμα, «My Brother's Keeper Alliance», το οποίο ήταν... παράβαση, αφού απαγορεύεται να υπάρχουν τρία λογότυπα μαζί.

Καρλ-Άντονι Τάουνς - Nike Hyperdunk 2016 custom

Ο Τάουνς είναι από τους παίκτες που συχνά - πυκνά θα μαγνητίσει τα βλέμματα με τα παπούτσια του. Βέβαια, πέρυσι στάθηκε κι ο ίδιος... άτυχος, αφού επέλεξε να φορέσει παπούτσια που αναφέρονταν στην σειρά του Netflix, «Stranger Things», τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ένα τέτοιο στυλ παπουτσιού - μαζί με τα custom του Κάρι - θα εξακολουθεί να απαγορεύεται από το ΝΒΑ.

Ντε' Άαρον Φοξ - Nike Kyrie 4

Ο Φοξ έμαθε για τους περιορισμούς στην υπόδηση των παικτών, όταν αναγκάστηκε να αλλάξει τα διαφορετικού χρώματος Kyrie 4 της φωτογραφίας στη διάρκεια αγώνα. Έτσι, φόρεσε ένα μοντέλο του ΛεΜπρόν Τζέιμς, που είχε πιο... συμβατικό χρώμα.

Φρανκ Καμίνσκι - Jordan Melo M13 custom

Ο παίκτης των Χόρνετς είπε να διαφημίσει το podcast του στο παπούτσι του, σε αγώνα τον προηγούμενο Απρίλιο. Τι το ήθελε; Αναγκάστηκε φυσικά να αλλάξει...

Τζος Σμιθ - Adidas Top Ten 2000

Ο Σμιθ ήταν ένας από τους τρεις παίκτες των Χοκς - μαζί με τους Τζεφ Τιγκ και ΝτεΣόν Στίβενσον - που η λίγκα του απαγόρευσε να φορούν τα Adidas της φωτογραφίας (τα έβαλε σε εκτός έδρας αγώνα με τους Χιτ το 2012).

 

NBA Τελευταία Νέα