Κοκόσκοφ: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο προπονητή»

Κοκόσκοφ: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο προπονητή»

Κοκόσκοφ: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο προπονητή»

bet365

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ παρουσιάστηκε από τους Σανς και μίλησε για τον Λούκα Ντόντσιτς και τους Ευρωπαίους προπονητές.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Μπόστον Σέλτικς - Κλίβελαντ Καβαλίερς, αν ο Κέβιν Λαβ πετύχει τουλάχιστον 20 πόντους της αναμέτρησης! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι Φοίνιξ Σανς παρουσίασαν τον Σέρβο τεχνικό ο οποίος πλέον κουβαλάει τον τίτλο του πρώτου Ευρωπαίου προπονητή στο ΝΒΑ. Ο ίδιος πάντως φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους πως δεν αισθάνεται και τόσο... Ευρωπαίος αφού αν και μόλις 46 ετών ετοιμάζεται για την 18η σεζόν του στο ΝΒΑ.

«Δεν είμαι Ευρωπαίος προπονητής, είμαι προπονητής ΝΒΑ. Δουλειά μου είναι να δημιουργήσω μία ομάδα με τα εργαλεία που έχω. Αγαπώ κάθε ομάδα στην οποία εργάζομαι και φυσικά και τους παίκτες μου. Καταλαβαίνω την υπευθυνότητα που έχει η θέση μου. Αν αποτύχουν οι Σανς τότε στις ΗΠΑ θα λένε πως οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κοουτσάρουν. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις νίκες» ανέφερε ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Ο προπονητής των Σανς αναφέρθηκε και στη διαδικασία του ντραφτ στην οποία φυσικά και υπάρχει το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς με τον οποίο συνεργάστηκε στην εθνική Σλοβενίας, «Τον αποκαλούμε παιδί-θαύμα. Είναι ένα ανερχόμενο αστέρι, ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Η ικανότητά του να πασάρει είναι εξαιρετική κι αυτό είναι το πιο δύσκολο στοιχείο για να διδάξεις σε έναν παίκτη. Για να είσαι καλός πασέρ, πρέπει να καταλαβαίνεις το παιχνίδι. Έχει να κάνει με το μπασκετικό IQ. Είναι μοναδικό το να καταλαβαίνει ένας παίκτης της ηλικίας του το παιχνίδι τόσο καλά. Δεν παίζει απαραίτητα στη θέση του point guard, αλλά κάνει όλους τους συμπαίκτες του καλύτερους. Αυτό δεν είναι το τελικό προϊόν του Λούκα Ντόντσιτς. Είναι 19 ετών. Αν με ρωτάτε αν μπορεί να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, θα σας πω πως μπορεί. Είναι καλός σουτέρ και πασέρ, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερος. Μπορεί να βελτιώσει αναμφίβολα και το σώμα του».

 

NBA Τελευταία Νέα