Γιέργκερ: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω για τον Παπαγιάννη!» (gTV)

Γιέργκερ: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω για τον Παπαγιάννη!» (gTV)

Γιέργκερ: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω για τον Παπαγιάννη!» (gTV)

bet365

Ο προπονητής των Κινγκς, Ντέιβ Γιέργκερ, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του gazzetta.gr για την αποδέσμευση του Γιώργου Παπαγιάννη από την ομάδα, ενώ αποθέωσε τους Κώστα Κουφό και Νικ Καλάθη.

Ο 44χρονος τεχνικός των Κινγκς θεωρείται ο απόλυτος «βασιλιάς» των minor leagues στις ΗΠΑ, αφού μετρά 3 πρωταθλήματα στο CBA κι ένα στην D-League (2013), όταν και αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ. Αμέσως προβιβάστηκε σε πρώτο προπονητή των Μέμφις Γκρίζλις για τρία χρόνια (2013-2016), στα δύο εκ των οποίων είχε και τους Κώστα Κουφό και Νικ Καλάθη στο ρόστερ του, ενώ πλέον βρίσκεται στον δεύτερό του χρόνο στο Σακραμέντο.

Με βάση τις πληροφορίες που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια, στον 1,5 χρόνο του Γιώργου Παπαγιάννη στους Κινγκς, ο Γιέργκερ δεν έδειξε να εκτιμά ιδιαίτερα τις δυνατότητές του και δεν έβαλε στις προτεραιότητές του την ανάδειξη του ταλέντου του 20χρονου Έλληνα σέντερ, ο οποίος δεν είχε ποτέ σταθερό χρόνο συμμετοχής και πέρασε τον χρόνο του ανάμεσα στους «βασιλιάδες» και την G-League (Reno Bighorns), χωρίς να κάνει και τις απαραίτητες προπονήσεις. Φάνηκε έτσι, ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερο πλάνο για τον "Big George" και στην πρώτη ευκαιρία, οι Κινγκς τον αποδέσμευσαν (να και τον επέλεξαν στη λοταρία του προπερυσινού draft), αφού δεν μπόρεσαν να τον ανταλλάξουν.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Ντέϊβιντ Γιέργκερ, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους Κουφό και Καλάθη, τονίζοντας μάλιστα ότι ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ανήκει στο ΝΒΑ, ενώ αρνήθηκε επιδεικτικά να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τον Παπαγιάννη.

 

NBA Τελευταία Νέα