Πως ο Νοβίτσκι στα 39 κατάφερε να «νικήσει» τον χρόνο! (vid)

Πως ο Νοβίτσκι στα 39 κατάφερε να «νικήσει» τον χρόνο! (vid)

Νίκος Καρφής
Πως ο Νοβίτσκι στα 39 κατάφερε να «νικήσει» τον χρόνο! (vid)

bet365

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έχει πατήσει πλέον τα 39 και να μην είναι αυτός που θαυμάσαμε στα νιάτα του, όμως υπάρχουν οι βραδιές σαν αυτές με το Ορλάντο που ξανανιώνει, είναι καθοριστικός και δείχνει να «νικάει» τον χρόνο.

To Ντάλας είναι πίσω με 48-41, ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου με τους Μάτζικ και εκεί αναλαμβάνει ο Ντίρκ. Παίρνει την μπάλα από τον Μπαρέα και με την κλασική του κίνηση σκοράρει. Ένα σουτ που όσες φορές και να το επιχειρήσει θα μπει. Δείτε το στο 0:50 του video!

Κόντρα στο Ορλάντο ο Γερμανός μας γύρισε πίσω στο 2008. Μπορεί να έχει πει πως πλέον το σώμα του δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά κόντρα στους Μάτζικ θαυμάσαμε άλλη μια ξεχωριστή βραδιά του Νοβίτσκι. Γενικότερα τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανέβει πάρα πολύ, αν σκεφτεί κανείς πως φέτος έχει 12.3 πόντους ανά αγώνα.

Στα τελευταία του 14 παιχνίδια έχει 14.8 πόντους και 5.6 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ σουτάρει με 42.9 τρίποντα και 51% εντός πεδιάς. Τα career highs του είναι 42.1% τρίποντα και 55% εντός πεδιάς. Επίσης έχει παίξει σε όλα τα 42 ματς μέχρι στιγμής και θέλει να αγωνιστεί και στα 82, κάοντας κάτι που έχουν κάνει μόνο οι Τζόρνταν και Στόκτον σε ηλικία 39+.

Έχει αναγεννηθεί ο Γερμανός μετά το 43.9% εντός πεδιάς και το 35.7 τρίποντα στα 18 πρώτα ματς της σεζόν. Ανάμεσα σε 167 παίκτες που παίρνουν τουλάχιστον 10 κατοχές ανά παιχνίδι, ο Ντιρκ βρίσκεται στην 17η θέση της λίστας πάνω από Χάρντεν, Ντουράντ, Ίρβινγκ και ΛεΜπρόν.

Οι Μάβερικς προσπαθούν να τον αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, είτε ταϊζόντας τon για να κάνει τα κλασικά του fadeaaway, είτε παίζοντας μαζί του το pick n roll ή το pick n pop, ενώ αρκετές φορές διαβάζουν το missmatch και τον βγάζουν με κοντύτερο αντίπαλο.

Μπορεί ο Νοβίτσκι να έχει πατήσει τα 39, όμως υπάρχουν αυτές οι μαγικές στιγμές και βραδιές (όπως κόντρα στο Ορλάντο) που δείχνει να «νικάει» τον χρόνο. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ έχει κατανοήσει με τον καλύτερο τρόπο τον φετινό του ρόλο και προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποδοτικός για τους Μάβερικς.

 

NBA Τελευταία Νέα