Τα 9... ρεκόρ που θα «σπάσει» ο ΛεΜπρόν φέτος! (pics & vids)

Τα 9... ρεκόρ που θα «σπάσει» ο ΛεΜπρόν φέτος! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Τα 9... ρεκόρ που θα «σπάσει» ο ΛεΜπρόν φέτος! (pics & vids)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα ανέβει στην λίστα πολλών στατιστικών κατηγοριών τη σεζόν που μας έρχεται. Δείτε ποια ρεκόρ είναι πολύ πιθανό να... σπάσει φέτος.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ένας από τους 3 κορυφαίους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή (αν όχι ο καλύτερος). Το Hall of Fame σίγουρα θα τον υποδεχθεί όταν αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ.

Ο «Βασιλιάς» έχει... σπάσει αμέτρητα ρεκόρ και έχει πετύχει πράγματα που πολλοί δεν έχουν δει ούτε στα όνειρα τους. Ποτέ δεν σταματά να δουλεύει, έχοντας ως μότο το «strive for greatness» (προσπάθεια για την τελειότητα). Ανήκει στο club των καλύτερων όλων των εποχών, ενώ ακόμα είναι 32 ετών και μπαίνει στην 15η σεζόν στο ΝΒΑ.

Το all around παιχνίδι του, του επιτρέπει να ανεβαίνει συνεχώς τα... σκαλιά όσον αφορά τους σπουδαιότερους όλων των εποχών σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες

Υπάρχουν 9 ρεκόρ που ο ηγέτης του Κλίβελαντ είναι πολύ πιθανό να... συνθλίψει φέτος και όλοι οι λάτρεις του LBJ περιμένουν να τον χειροκροτήσουν.

Πάμε να τα δούμε

1. Θα γίνει ο 6ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ

Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση με 28.767 πόντους, ενώ ο έκτος Ντιρκ Νοβίτσκι έχει 30.260. Ο τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεράσει τον Γερμανό, αν σκεφτεί κανείς πως θα έχει μεγαλύτερο μέσο όρο στα λεπτά συμμετοχής από αυτόν, αλλά και περισσότερους πόντους ανα αγώνα. Ψηλότερα στην 5η θέση υπάρχει ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με 31.419, αλλά για να μπει στην πρώτη πεντάδα ίσως χρειαστεί ακόμα μια σεζόν

2. Θα ανεβεί στην 7η θέση στα εύστοχα σουτ εντός πεδιάς

Ο King James είναι απίστευτα αποδοτικός στο σκοράρισμα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.13, αναζητώντας 326 εύστοχα σουτ για να περάσει τον 8ο Χακίμ Ολάζουον. Aν θέλει από φέτος να σκαρφαλώσει την πεντάδα θα πρέπει να βρει στόχο 1296 φορές για να γκρεμίσει τον Κόμπι Μπράιαντ.

3. Θα μπει στο ΤΟP 20 με τα περισσότερα τρίποντα

Μπορεί ποτέ να μην φημιζόταν για το τρίποντο του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν τα… έσταζε όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες. Το τέρας της φύσης χρειάζεται 141 τρίποντα για να γίνει μέλος της κορυφαίας 20άδας. Το πιθανότερο είναι να τα καταφέρει.

4. Θα «σκαρφαλώσει» στο TOP 70 των κορυφαίων ριμπάουντερ

Ο Τζέιμς θέλει να ανέλθει και σε αυτήν την κατηγορία, αφού τώρα τον συναντάμε στην 83η θέση. Αν μαζεύει περίπου 8… σκουπίδια ανά αγώνα θα περάσει τον Ουίλις Ριντ στην 68η θέση. Αν κατεβάσει 708 ο Ριντ θα βλέπει την... σκόνη του.

5. Θα πάει στην 11η θέση των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο ΛεΜπρόν ήταν εκπληκτικός πασέρ. Είχε και φοβερή αίσθηση του γηπέδου. Αρκετές φορές οι ασίστ του σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Για να μπει στην 11άδα θέλει άλλες 526. Ο Ροντ Στρίκλαντ ήδη νιώθει καυτή την ανάσα του «Βασιλιά». Με 6.4 ασίστ μέσο όρο μπορεί να πετύχει από φέτος τον στόχο του.

6. Θα γίνει ο 18ος καλύτερος «κλέφτης»

Ο παίκτης-ορχήστρα των Καβς είναι ένας σπουδαίος αμυντικός που… κλέβει την μπάλα πολύ συχνά. Τον βρίσκουμε στην θέση 22 στα κλεψίματα και με 1.3 ανά παιχνίδι θα προσπεράσει τον Κέβιν Γκαρνέτ στην 18η θέση.

7. Θα ανέβει στην 120η θέση στα μπλοκ

Μας έχει αποδείξει πως είναι chasedown artist. Σε κυνηγάει στον αιφνιδιασμό και σου... κατεβάζει τον γενικό. Βρίσκεται στην 129η θέση στα μπλοκ και θέλει μόλις 47 για να πάρει από τον Κένιον Μάρτιν την 120η θέση στη λίστα. Χρειάζεται 0.5 κόψιμο ανά παιχνίδι για να τα καταφέρει.

8. Θα μπει στο TOP 10 με τις εύστοχες βολές

Δεν ανήκει στο club με τους πιο εύστοχους σουτέρ από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, όμως η συχνότητα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι μεγαλη. Ο ΛεΜπρόν ξέρει πως για να μπει στη δεκάδα θα πρέπει να πετύχει 230 βολές. Στόχος του είναι να το κάνει και να περάσει τον Τζαμπάρ.

9. Θα γίνει το Νο.8 στη λίστα με τα περισσότερα λάθη

Ώρα να πάμε και σε ένα αρνητικό ρεκόρ. Η επίθεση των Καβς περνάει συνέχεια από τα χέρια του ΛεΜπρόν, αφού ο ίδιος θέλει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό όμως τον οδηγεί σε αρκετά λάθη. Άλλα 63 λάθη φέτος θα τον βάλουν στην 8άδα. Αν όμως διατηρήσει τους περσινούς του μέσους όρους θα ξεπεράσει τον Τζούλιους Έρβινγκ στην 6η θέση της λίστας.

Έτσι λοιπόν ο «Βασιλιάς» θα πλησιάσει πολλές κορυφές και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

 

NBA Τελευταία Νέα