Σακίλ Ο' Νιλ: Οι Ορλάντο Μάτζικ απέσυραν τη φανέλα του (vid)

Σακίλ Ο' Νιλ: Οι Ορλάντο Μάτζικ απέσυραν τη φανέλα του (vid)

Γιώργος Κούβαρης
ΣΑΚ

bet365

Ο Σακίλ Ο' Νιλ είδε τη φανέλα του να αποσύρεται από 3η διαφορετική ομάδα, με τους Ορλάντο Μάτζικ να ανεβάζουν για πρώτη φορά στην οροφή του γηπέδου τους το νούμερο ενός παίκτη που είχε αγωνιστεί στην ομάδα.

Λέγεται και εξαργύρωση της δουλειάς. Των κόπων. Είναι μια αναγνώριση. Και σίγουρα, τίποτα στη ζωή δεν ήταν τυχαίο για τον Σακίλ Ο' Νιλ. Μετά τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και τον Πιτ Μάραβιτς, ο «Σακ» έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είδε τη φανέλα του να αποσύρεται από τρεις διαφορετικές ομάδες!

Μετά τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μαϊάμι Χιτ, σειρά πήραν οι Ορλάντο Μάτζικ να αποδώσουν την μέγιστη τιμή στον τεράστιο Σακίλ. Και στην προκειμένη περίπτωση η απόσυρση της φανέλας με το νούμερο «32» από τους Μάτζικ έχει διπλή σημασία για τον θρύλο του ΝΒΑ καθώς είναι και το πρώτο που θα τοποθετηθεί στην οροφή του γηπέδου. Ποτέ άλλοτε η ομάδα του Ορλάντο δεν είχε αποσύρει άλλη φανέλα και το έπραξε με τον Σακίλ.

Όπως είναι γνωστό οι Μάτζικ ήταν εκείνοι που είχαν επιλέξει τον Σακίλ στην κορυφή του draft το 1992 όπου και παρέμεινε έως και το 1996 πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες για λογαριασμό των Λέικερς: «Λένε ότι δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες. Και εμένα η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε από το Ορλάντο...» ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο Σακίλ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι συμπαίκτες του Σακίλ από την πετυχημένη -τότε- ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ, με πρώτο και καλύτερο τον «διόσκουρό» του, Πένι Χάρνταγουεϊ.

Δείτε την τελετή απόσυρσης της φανέλας του

 

NBA Τελευταία Νέα