NBA: Μπορεί να... σπάσει η 100άρα του Τσάμπερλεϊν; (vids)

NBA: Μπορεί να... σπάσει η 100άρα του Τσάμπερλεϊν; (vids)

Νίκος Καρφής
Ντόντσιτς

bet365

Το Gazzetta στέκεται στις κορυφαίες εμφανίσεις στο σκοράρισμα τη φετινή σεζόν και αναρωτιέται αν θα απειληθεί το ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν.

Στις 2 Μάρτη του 1962 ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν τρέλαινε κόσμο και το κοντέρ έγραφε 100 πόντους στην αναμέτρηση των Σίξερς κόντρα στους Νικς. Ο θρύλος του ΝΒΑ είχε 36 στα 63 σουτ εκείνο το βράδυ και φυσικά πετύχαινε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της λίγκας στο σκοράρισμα. Ένα ρεκόρ που μοιάζει απλησίαστο. Μπορεί να θεωρείται όμως απλησίαστο με τα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα από τους σταρ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη; Η αλήθεια είναι πως έχει τρομάξει... κόσμος με τα πεπραγμένα του Ντόντσιτς και των υπόλοιπων ηγετών τις τελευταίες μέρες.

Τα.... όργια τριών σταρ μέσα σε τρεις μέρες

Ένα ρεκόρ που φυσικά δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα και δείχνει στοιχειωμένο. Όμως για πόσο ακόμα θα συμβαίνει αυτό. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες εντυπωσιακών εμφανίσεων. Μέσα σε λίγες μέρες, είδαμε τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να σταματά στους 62 πόντους στην αναμέτρηση κόντρα στους Χόρνετς. Στις 23 Γενάρη. Την ίδια μέρα ο απίθανος Εμπίντ έβαλε 70 πόντους κόντρα στους Σπερς και τον Γουεμπανιάμα. Μιλάμε για την 12η καλύτερη επίδοση της ιστορίας.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 27 Γενάρη ήρθε o Ντόντσιτς να τρελάνει κόσμο και να γράψει 73 πόντους παρακαλώ απέναντι στους Χοκς στην 4η καλύτερη επίδοση της ιστορίας.

Μπορεί να... σπάσει η 100άρα;

Το 2023 οι κύριοι Ντέιμιαν Λίλαρντ και Ντόνοβαν Μίτσελ είχαν πετύχει από 71 πόντους στα ματς των Καβς και των Μπλέιζερς σε απίθανες παραστάσεις. Το 2017 και ο Μπούκερ των Σανς πέτυχε 70 πόντους κόντρα στους Σέλτικς. H 10η κορυφαία επίδοση της ιστορίας. Ο Ντέβιν έγινε ένας από τους νεότερους παίκτες με 70 πόντους σε ένα ματς.

Για να πάμε και στο δικό ματς παιδί, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε βάλει 64 στο ματς των Μπακς με τους Πέισερς το 2023. Φυσικά 62 πόντους έχει πετύχει ο κορυφαίος σκόρερ της ιστορίας, ο Στεφ Κάρι το 2021 στην αναμέτρηση των Γουόριορς με τους Μπλέιζερς.

Τα σουτ του Τσάμπερλεϊν για τους 100 και του Λούκα στην 73άρα

Ο Γουίλτ Τσάμπερλειν στο απόλυτο ρεκόρ των 100 πόντων, πήρε 63 προσπάθειες (με αρκετά καρφώματα φυσικά) και είχε 36 εύστοχα σουτ. Πάμε τώρα και στα πρόσφατα όργια του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Luka Magic είχε 73 πόντους κόντρα στους Χοκς. Για να το κάνει αυτό χρειάστηκε 33 προσπάθειες και ευστόχησε στις 25. Επιπλέον είχε 15-16. Άρα παρατηρούμε ότι πήρε πολύ λιγότερες προσπάθειες από αυτές που πήρε ο Τσάμπερλεϊν για να κάνει το ρεκόρ. Άρα αν ο Λούκα ήθελε να το παρακάνει και να μην ξεκολλάει η μπάλα από τα χέρια του, θα πήγαινε ακόμα ψηλότερα.

Πάμε και στους 70 πόντους που πέτυχε ο Εμπίντ κόντρα στους Σπερς. Ο Καμερουνέζος είχε 24-41 σουτ και 21-23 στις βολές. Και εκείνος είχε πολύ λιγότερα σουτ από τον Τσάμπερλεϊν.

Tέλος την ίδια μέρα ο Τάουνς χρειάστηκε να πάρει 35 σουτ, να ευστοχήσει στα 21 από αυτά για να φτάσει τους 62 πόντους, αφού μέτρησε και 10/14 βολές.

Ίσως να μην αργεί η ημέρα που θα... σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, ενός εκ των πιο κυριαρχικών παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ. Τον έχουν απειλήσει ορισμένοι κύριοι το τελευταίο διάστημα, ενώ υπάρχει αρκετό ταλέντο στη λίγκα και πολλοί σεσημασμένοι σκόρερ. Αρκεί να το... τσιμπήσουν λίγο παραπάνω και στην βραδιά της ζωής τους, απλά να μην τη δίνουν πουθενά, ειδικά στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

 

NBA Τελευταία Νέα