Σακίλ Ο' Νιλ: «Είμαι ο πιο κυρίαρχος παίκτης που πάτησε ποτέ σε γήπεδο μπάσκετ»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Σακίλ Ο' Νιλ: «Είμαι ο πιο κυρίαρχος παίκτης που πάτησε ποτέ σε γήπεδο μπάσκετ»

bet365

Ο Σακίλ Ο' Νιλ σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε ότι παραμένει να είναι ο πιο κυριαρχικός παίκτης που έχει παίξει μπάσκετ, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον Κόμπι Μπράιαντ, το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον πιο θεωρεί ο ίδιος κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του αθλήματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική «Relevo», ο θρύλος του NBA με 4 πρωταθλήματα και 3 βραβεία MVP τελικών, Σακίλ Ο' Νιλ μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο το οποίο κάνει, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, ο ίδιος πιστεύει ότι παραμένει να είναι ο πιο κυριαρχικός αθλητής στην ιστορία του μπάσκετ ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον οποίο είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμπαίκτες στους Λος Άντζελες Λέικερς.

Μεταξύ άλλων ο Σακίλ δήλωσε ότι:

«Στόχος μου είναι να εμπνεύσω τους μελλοντικούς ηγέτες του αύριο και να βοηθήσω τους νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν εκεί που χρειάζονται για να γίνουν καταλύτες για θετικές αλλαγές στις κοινότητες τους. Τελικά αυτό που θέλω είναι η μητέρα μου να νιώθει περήφανη για μένα. Είναι ο λόγος που είμαι εδώ προσπαθώντας να κάνω καλό».

«Αυτό που έμαθα περισσότερο ήταν ότι έπρεπε πάντα να περιβάλλομαι με ανθρώπους που ήταν πιο έξυπνοι από εμένα. Αυτό κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες. Δεν φοβούνται να ρωτήσουν, να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν την απάντηση σε κάθε ερώτηση».

«Κέρδισα τέσσερα δαχτυλίδια και ήμουν MVP τελικών τρεις φορές. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

«Είμαι ο πιο κυρίαρχος παίκτης που πάτησε ποτέ σε γήπεδο μπάσκετ. Δεν έχω δει ακόμη κανέναν που πίστευω ότι θα μπορούσε να με σταματήσει».

Για το αν θα έπαιζε ποτέ στην Ευρώπη:

«Ποτέ δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ, για να είμαι ειλικρινής, αλλά ήμουν στη Γερμανία για ένα διάστημα όταν μεγάλωνα».

Για τον Κόμπι Μπράιαντ είπε:

«Το έχω ξαναπεί. Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος ηγέτης στο γήπεδο, ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος και ένας σπουδαίος πατέρας. Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί για την εποχή που ήμασταν συμπαίκτες, αλλά ήξερε πόσο τον σεβόμουν ως παίκτη. Ήταν πάντα ο πρώτος άνθρωπος που συναντούσα στο γήπεδο όταν κατακτήσαμε μαζί τρία πρωταθλήματα».

Για τη διαφορά ανάμεσα στο NBA και το ευρωπαϊκό μπάσκετ δήλωσε:

«Απλώς πιστεύω ότι είναι διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Όταν παίζουν εκεί, είναι παιδιά που πρέπει να αποδεικνύονται κάθε βράδυ για να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο ΝΒΑ».

Για το αν θα μπορούσε να παίξει στο σημερινό NBA:

«Νομίζω ότι θα ήμουν εξίσου κυρίαρχος. Ειδικά με το πόσο ανοιχτό είναι τώρα το παιχνίδι και με όλα αυτά τα τρίποντα και τα σουτέρ, θα ήταν πολύ πιο ανοιχτό για μένα να το δουλέψω».

«Έχω παίξει εναντίον πολλών από τους καλύτερους, αλλά ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ένα επίπεδο παραπάνω. Όσο για τη συζήτηση για τους σπουδαιότερους όλων των εποχών, είναι δύσκολη. Είχαμε τόσους πολλούς σπουδαίους παίκτες που κυριάρχησαν στην εποχή που έπαιξαν».

« Έχω κερδίσει τέσσερα δαχτυλίδια, MVP και έχω βρεθεί στο Hall of Fame, αλλά πέρα ​​από αυτό έχω απολαύσει τη μετάβαση σε επιχειρηματία και καλλιτέχνη».

 

NBA Τελευταία Νέα