Άιβερσον: «Θα προτιμούσα να μην φτάσω τελικούς ΝΒΑ, παρά να χάσω σε αυτούς» (vid)

Νίκος Καρφής
Άιβερσον: «Θα προτιμούσα να μην φτάσω τελικούς ΝΒΑ, παρά να χάσω σε αυτούς» (vid)

bet365

O σπουδαίος Άλεν Άιβερσον έδειξε πόσο τον πλήγωσε η ήττα στους τελικούς του 2001 από τους Λέικερς.

Το 2001 ο Άλεν Άιβερσον... κουβάλησε τους Σίξερς μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους Λέικερς του Κόμπι και του Σακίλ.

Στον πρώτο τελικό των Σίξερς με τους Λέικερς, ένα λεπτό πριν από το τέλος της παράτασης, ο ηγέτης της Φιλαδέλφεια έκανε τον Τάιρον Λου να βλέπει εφιάλτες. Μια σταυρωτή ήταν αρκετή για να τον ξαπλώσει στο έδαφος και στη συνέχεια να... περάσει επιδεικτικά από πάνω του σε μια από τις κλασικές φάσεις στην ιστορία των τελικών. Εκείνο το βράδυ οι Σίξερς έκαναν το break με 107-101 και ο Άιβερσον έκανε... όργια με 48 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Στη συνέχεια όμως οι λιμνάνθρωποι έδειξαν την ποιότητα τους, έφτασαν στις τέσσερις νίκες και πανηγύρισαν τον τίτλο. Για εκείνη τη σειρά τελικών, μίλησε ο Answer στο podcast του Σέντρικ Μάξουελ, The MaXed Out.

«Αν θα μπορούσα να το κάνω ξανά, θα προτιμούσα να μην φτάσω καν στους τελικούς από το να ηττηθώ σε αυτούς. Ειλικρινά σε πονάει όταν φτάνεις στους τελικούς και χάνεις. Φτάνεις στο Superbowl και είσαι οι Πάτριοτς, νικώντας σε κάθε ματς. Μετά έχει αυτό το ματς που κρίνει τα πάντα και δεν είναι δικό σου», ήταν τα λόγια του θρύλου των Σίξερς.

 

NBA Τελευταία Νέα