Τσαγκρώνης: «Δυσάρεστο ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα Final 8 στην Ελλάδα» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Τσαγκρώνης: «Δυσάρεστο ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα Final 8 στην Ελλάδα» (vid)

bet365

Ο Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε για όσα συνέβησαν στο ελληνικό μπάσκετ κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου του Τελικού Κυπέλλου: «Θέλω να σας καλοσωρίσω στην Κρήτη. Παίζουν δύο μεγάλες ομάδες. Το γήπεδο το ξέρετε, Αύριο θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων. Το γήπεδο θα γεμίσει πάλι με παιδικές φωνές. Εύχομαι να δούμε τις περσινές εικόνες. Αυτά πρέπει να βλέπουμε.

Δεν είναι ευχάριστο ότι στην Ευρώπη έχουν Final 8, Final 4 κλπ κι εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το διοργανώσουμε. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας που ζούμε και το πόσο έχουμε αθλητική δεοντολογία και αν μπορούμε να τιθασεύσουμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο, όχι για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, αλλά για να λύσουν προσωπικές διαφορές, έχοντας για αντίπαλο ο ένας τον άλλον και να δημιουργούν αυτά που δημιουργούν. Αναγκαστικά φτάνουμε στο σημείο να ερχόμαστε στην Κρήτη, για να μπορούμε να αποκλείσουμε κάποια γεγονότα, και γεμίζουμε το γήπεδο με παιδιά.

Ήταν πιο ευχάριστο όταν παίζαμε στο Ελληνικό και είχαμε 600 από τη μία, 600 από την άλλη, και στη μέση κενό; Ίσως τα παιδιά που βρέθηκαν πέρυσι εδώ και χειροκροτούσαν και τις δύο ομάδες να είναι αυτοί που θα παρακολουθούν αγώνες στο μέλλον μεταξύ τους όπως παλιά. Δυστυχώς, οι σημερινές συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν, και προκειμένου να θρηνούμε ή να μετράμε τραύματα μετά, για αυτό προτιμούμε και αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε έτσι. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει, και δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Αν στη μία κερκίδα βρίζουν, αλλά στην άλλη δεν υπάρχει ανταπόκριση, θα σταματήσουν κι οι άλλοι. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα το ζήσουμε ξανά».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα