Ο ΠΑΟΚ θέλει να «σκοτώσει» τους δαίμονές του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο ΠΑΟΚ θέλει να «σκοτώσει» τους δαίμονές του

bet365

Αν υπάρχει τρόπος μέτρησης της σπουδαιότητας αγώνων, τότε ο σημερινός (13/2, 17:00) του ΠΑΟΚ στην Κύμη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μάλλον είναι μέσα στο Top 5 στη σύγχρονη ιστορία του.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Απ’ όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει μια μοναδική ευκαιρία επιστροφής σε θέση διεκδίκησης τίτλου. Γιατί αντιμετωπίζει (έστω εκτός έδρας) μια ομάδα της οποίας είναι καλύτερος, ουσιαστικά φτιάχτηκε από το ξεκίνημα της χρονιάς για να διεκδικήσει τον στόχο της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου και αντέδρασε στις αποχωρήσεις των παικτών καλύπτοντας τα κενά τους με απώτερο σκοπό να μην ξεφύγει από τον δρόμο του.

Στην πραγματικότητα όμως, στον σημερινό αγώνα με την Κύμη στη Χαλκίδα, ο ΠΑΟΚ πρωτίστως θα αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί στο παρελθόν πέταξε στο καλάθι των αχρήστων μοναδικές ευκαιρίες παρουσίας στον τελικό του θεσμού, γιατί επίσης, αν θέλει κανείς να βρει την τελευταία φορά που βρέθηκε σε θέση διεκδίκησης τίτλου, θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο πίσω, στον Φεβρουάριο του 1999 όταν κατέκτησε τον τίτλο στο Final Four του ΣΕΦ.

Εκ τότε, ο Δικέφαλος πάντα… βρίσκει τον τρόπο να χάνει. Και το τελευταίο έχει τη σημασία του διότι σ’ αυτήν την πορεία των 20 χρόνων δεν αποκλείστηκε μόνο από καλύτερες ομάδες. Αυτούς που δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Για την ακρίβεια…

*Έξι φορές βρέθηκε ο ΠΑΟΚ αντιμέτωπος του Ολυμπιακού σε κάθε φάση του Κυπέλλου (πλην του τελικού) και σε ισάριθμες περιπτώσεις οι Πειραιώτες πήραν προκρίσεις. Στις τρεις εξ’ αυτών με νίκες στο PAOK SPORTS ARENA.

*Σε τέσσερις περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός έφραξε τον δρόμο του ΠΑΟΚ για διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας. Στις δύο εξ’ αυτών ήταν στην ημιτελική φάση με σπουδαιότερο παιχνίδι αυτό του 2015 όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν με 68-71 με τρίποντο του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς στην εκπνοή του αγώνα.

*Ένα φόλοου του Λόλις σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» με 73-77 στη σεζόν 2003-04 στη μοναδική σύγκρουση των δύο Δικεφάλων για τον θεσμό σε βάθος 20ετίας!

*Εννιά φορές στα τελευταία 20 χρόνια, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά αποκλείστηκε μέσα στο σπίτι του από έξι διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Μαρούσι, Ηρακλής).

Τα χαρακίρια του ΠΑΟΚ

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην τελευταία 20ετία θα βρει μπόλικα, γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να σκοτώσει τους δικούς του δαίμονες. Με αφετηρία τον Οκτώβριο του 2006 όταν πήγε στην Κρήτη με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, αντιμετωπίζοντας το Ρέθυμνο το οποίο αγωνιζόταν (τότε) στην Α2 Κατηγορίας. Μόνο που στο παρκέ αναδείχθηκε το κίνητρο του αουτσάιντερ. Το Ρέθυμνο επικράτησε με 93-82 με ήρωα τον Κούμουλο. Τον Νοέμβριο του 2008, ο ΠΑΟΚ πήγε και πάλι ως φαβορί στη Λάρισα και αντιμετώπισε την Ολύμπια. Και πάλι όμως έπεσε θύμα έκπληξης καθώς ηττήθηκε με 76-68.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 έπεσε και πάλι θύμα έκπληξης, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα. Με αμιγώς ελληνική ομάδα και ήρωες τους Χαρισμίδη, Κακλαμάνο και Παπαχρήστο, ο Αίολος Τρικάλων επικράτησε με 70-66. Το εντονότερο κρότο προκάλεσε όμως ένας άλλος αποκλεισμός. Αυτός από τον Φάρο Κερατσινίου στην ημιτελική φάση του θεσμού το 2016. Η αθηναϊκή ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 Κατηγορία, ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ αλλά έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως ο Μανώλης Παπαμακάριος επικράτησε με 69-65 βάζοντας τέλος σ’ ένα όνειρο για τον Δικέφαλο.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα