Το σκεπτικό της ΕΟΚ για τον τελικό με μαθητές

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Το σκεπτικό της ΕΟΚ για τον τελικό με μαθητές

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το σκεπτικό των ανθρώπων της ΕΟΚ σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να διεξαχθεί ο τελικός παρουσία μόνο μαθητών.

Η αλήθεια είναι πως ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ίδια την ΕΟΚ.

Ως διοργανώτρια Αρχή τα περασμένα χρόνια φρόντιζε η ίδια να απαξιώνει το προϊόν της, ωστόσο φέτος φάνηκε από νωρίς πως έχει αλλάξει τρόπο σκέψης.

Αρχικά αποτέλεσε καινοτομία το γεγονός πως από τον Σεπτέμβριο κιόλας ανακοίνωσε την έδρα του τελικού. Ανεξαρτήτως αντιπάλων ο τελικός ορίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο με επιτυχία έχει φιλοξενήσει πολλά διεθνή τουρνουά. Θυμούνται όλοι τι συνέβη στον περσινό τελικό μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού σχετικά με την έδρα του παιχνιδιού ο οποίος έγινε στη Θεσσαλονίκη χάρη στην συγκατάθεση των «πράσινων» και μόνο.

Η ΕΟΚ αποφάσισε να διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ παρουσία μόνο μαθητών έχοντας για «μπούσουλα» τις περασμένες διοργανώσεις.

Όσοι τελικοί έγιναν μεταξύ ομάδων της Basket League σημαδεύτηκαν από επεισόδια ενώ οι ομάδες μοιράζονταν το πολύ από 300 εισιτήρια με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι άσχημη. Θυμίζουμε πως ένα τεράστιο πανό της Ομοσπονδίας κάλυπτε τα χιλιάδες κενά καθίσματα.

Η ΕΟΚ λοιπόν αποφάσισε να γίνει με μαθητές ώστε να δοκιμάσει κάτι καινούριο αφού αποδεδειγμένα οι λύσεις περασμένων ετών απέτυχαν.

Κανείς δε γνωρίζει αν θα πετύχει φέτος, αλλά αν δε δοκιμάσουν δε θα μάθουν ποτέ.

Η ΑΕΚ αντέδρασε ζητώντας 600 εισιτήρια σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος αδιαφορεί για οποιαδήποτε κίνηση της ΕΟΚ αντιδρώντας σιωπηρά.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα