Πιτίνο: «Ο Παπαγιάννης με... απογοήτευσε» (vid)

Gazzetta team
Πιτίνο: «Ο Παπαγιάννης με... απογοήτευσε» (vid)
Ο Ρικ Πιτίνο εκθείασε τον Γιώργο Παπαγιάννη για το παιχνίδι του κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και δεν δίστασε να αστειευτεί ξανά μαζί του, για το... στοίχημα που έχασε!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι απόλαυσα αυτό το ματς, όσο κανένα στο ΟΑΚΑ. Βγήκε όλη μας η επιθυμία για τη νίκη. Ο Παπαγιάννης έπαιξε εκπληκτικά, αμυντικά ήταν εξαιρετικός, έπαιρνε τα ριμπάουντ, μόνο σε 18 λεπτά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για εκείνον. Χθες του είπα ότι θα κάνει 5 τάπες και θα πάρει 12 ριμπάουντ και με απογοήτευσε, γιατί είχε 4 και 9, αντίστοιχα. Αν έπαιζε φυσιολογικά λεπτά, θα έκανε ρεκόρ καριέρας».

Για το πως αισθάνεται που η ομάδα του είχε 20 περισσότερα ριμπάουντ από τους Γερμανούς, σχολίασε: «Στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα. Τα τρία βασικά λάθη που κάναμε ήταν το κλειδί για να επιστρέψουμε. Είπα ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι στα ριμπάουντ. Ο Παπαγιάννης έκανε φοβερά πράγματα σε κρίσιμα σημεία. Ήταν το καλύτερό του παιχνίδι, έπαιξε καλά τον Μονρό και τώρα μας πάει σε άλλο επίπεδο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεχθήκαμε τόσα τρίποντα, γιατί ήταν ακροβολισμένοι οι καλύτεροί τους σουτέρ στις γωνίες. Κάναμε κάποια προσαρμογή, είπαμε να παίξουμε πιο ανοιχτά στην άμυνα και να μην δώσουμε βοήθειες και δυνατότητα για ελεύθερα σουτ. Ελέγξαμε και τα ριμπάουντ και τους κρατήσαμε και τους 8 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις. Χαρακτηριστικά, ο Παπαγιάννης εκεί που ήταν σε μέτρια φυσική κατάσταση, πλέον είναι σε εξαιρετική. Η προετοιμασία παίζει μεγάλο ρόλο. Γι' αυτό είχαμε δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο και συνεχίζαμε να βγάζουμε άμυνες».

Για την Ζαλγκίρις υποστήριξε: «Η Ζαλγκίρις παίζει εκπληκτικά το τελευταίο διάστημα. Παραλίγο να νικήσει και την Ρεάλ. Παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ. Πρέπει να παίξουμε ξανά πολύ καλά για να νικήσουμε. Θα χρειαστούμε τον κόσμο μας μαζί. Μερικές φορές το πρόγραμμα είναι περίεργο. Τώρα το πρόγραμμα είναι υπέρ μας, είμαστε στο σπίτι μας, και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό».