Ντέιβις: «Αισθάνθηκα άνετα να μιλήσω για την υιοθεσία μου, πρέπει να μιλάμε πιο συχνά»

Ντέιβις: «Αισθάνθηκα άνετα να μιλήσω για την υιοθεσία μου, πρέπει να μιλάμε πιο συχνά»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ντέιβις: «Αισθάνθηκα άνετα να μιλήσω για την υιοθεσία μου, πρέπει να μιλάμε πιο συχνά»
Ο Μπράντον Ντέιβις μίλησε στην Euroleague Greece για το θέμα της παιδικής του ηλικίας που έθιξε, για τον Ολυμπιακό, την Μπαρτσελόνα και αναφέρει τις ομοιότητές του Γιασικεβίτσιους με τον Πέσιτς. Αποστολή-Βαρκελώνη: Κων/νος Μελάγιες.

Ο Αμερικανός σέντερ είδε μέσα από την Ζαλγκίρις να «μεγαλώνει» και η ομάδα του Κάουνας ουσιαστικά του πρόσφερε την ευκαιρία να πάει σε ένα μεγάλο σύλλογο.

Η Μπαρτσελόνα έχει τεράστιες απαιτήσεις, υποχρεώσεις και πίεση, όμως ο Μπράντον Ντέιβις βελτιώνεται μέσα από τη διαδικασία όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν άνθρωπος.

Η Euroleague Greece μίλησε με τον άνθρωπο που «τάραξε» τα ήρεμα των τετριμμένων δηλώσεων μιλώντας πριν δυο μέρες για τα προβληματικά παιδικά του χρόνια και την υιοθεσία του.

Μπράντον να ξεκινήσουμε με τα αγωνιστικά θέματα. Ποια είναι η γνώμη σου για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό;

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό, είναι μία ομάδα που... πεινάει για νίκες. Έχουν αποδείξει πως μπορούν να νικήσουν οποιοδήποτε οπότε θα τους αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά».

Η απουσία του Μιλουτίνοφ κάνει τη δική σoυ ζωή πιο εύκολη;

«Ο Μιλουτίνοφ είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά είναι καλά προπονημένη ομάδα οπότε σίγουρα θα υπάρχει πλάνο να καλύψουν το κενό του. Δεν κοιτάμε ποιος απουσιάζει διότι έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Πρίντεζης ο οποίος σίγουρα θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Θα παίξουν με σκοπό να μας νικήσουν όπως κάνουν πάντα».

Κόντρα στον Ολυμπιακό στη σειρά των playoffs του 2018 είχες δύο καταπληκτικές εβδομάδες στο παρκέ...

«Θυμάμαι τη σειρά φυσικά, πήγαμε Final 4 και όντως είχα παίξει καλά. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Ενδεχομένως να έχουν περισσότερη συγκέντρωση πάνω μου, μακάρι όμως να κάνω κι απόψε ανάλογο παιχνίδι με εκείνα».

«Ο ΣΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΠΕΣΙΤΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ»

Ο Γιασικεβίτσιους με τον Πέσιτς έχουν αρκετά χρόνια διαφοράς, είναι διαφορετικός κι ο τρόπος σκέψης τους; Έχουν κάποιες ομοιότητες;

«Μπορεί να ανήκουν σε διαφορετική ηλικιακή γενιά, αλλά κι οι δύο δίνουν μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Θέλουν να κάνεις αυτό ακριβώς που σου λένε. Φυσικά έχουν και διαφορές, αλλά προσαρμόζομαι όπως κάθε επαγγελματίας παίκτης. Την πρώτη μου χρονιά με τον Σάρας αντιμετώπισα δυσκολίες μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε από μένα. Από τη δεύτερη σεζόν μαζί του όλα πήγαν περίφημα κι ακόμη διατηρούμε επαφή».

Ποιος φωνάζει περισσότερο;

«Κι οι δύο φωνάζουν πολύ. Σε κλίμακα από το 1 έως το 10, θα έβαζα και στους δύο 10. Δε με ενοχλεί. Μαθαίνεις να παίζεις με αυτόν τον τρόπο. Αν δε φωνάζει ο προπονητής κάτι πάει στραβά».

Από το μικρό Κάουνας στη μεγάλη Βαρκελώνη και από την Ζαλγκίρις σε ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Ήταν εύκολη η μετάβαση;

«Το να παίζω στην Μπαρτσελόνα είναι μεγαλύτερο κίνητρο για μένα. Φυσικά και γνωρίζω την ιστορία του συλλόγου. Πάντως και με την Ζαλγκίρις δεν καταφέραμε λίγα σε σχέση με το μέγεθος του συλλόγου. Η επιτυχία της Ζαλγκίρις μου έδειξε το δρόμο για να πάω σε μεγαλύτερη ομάδα. Αισθάνομαι άνετα».

«ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΜΟΥ»

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Μπράντον Ντέιβις μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την παιδική του ηλικία.

Ο Ντέιβις ομολόγησε πως, «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τη βιολογική μου μητέρα, με έδωσε για υιοθεσία 2 ημερών».

Ανέφερες πως αισθάνεσαι άνετα οπότε θα σε ρωτήσω... τι σε έκανε να αισθανθείς άνετα και να μιλήσεις για την παιδική σου ηλικία, για την υιοθεσία σου και για τα προβλήματα που αντιμετώπισες;

«Από την πρώτη μέρα η Μπαρτσελόνα μου έδειξε ένα πιο οικογενειακό περιβάλλον και ο κόσμος με αγκάλιασε. Έγινε γρήγορα αυτό το δέσιμο με τον κόσμο.
Αισθάνθηκα άνετα να μιλήσω για αυτό το θέμα και υπάρχει κόσμος που μπορεί να έχει παρόμοια εμπειρία και ίσως βοηθηθεί από όσα είπα. Σίγουρα αισθάνθηκα καλύτερος άνθρωπος με αυτά που είπα για την παιδική μου ηλικία».

Θεωρείς πως οι παίκτες του επιπέδου της Euroleague θα έπρεπε να μιλούν περισσότερο για τέτοιου είδους θέματα; Νομίζω πως βοηθούν αρκετό κόσμο...

«Έχω την εντύπωση πως αυτό αλλάζει σιγά σιγά, γίνεται πιο εύκολο αν προτιμάς. Εγώ παλιά ούτε που σκεφτόμουν να αναφερθώ στην υιοθεσία μου. Αλλάζει σίγουρα. Πλέον περισσότεροι παίκτες έχουν τη διάθεση να εκφράσουν παρόμοιες προσωπικές εμπειρίες. Πάντως είναι καλό να μιλάμε γιατί ίσως βοηθήσουμε κάποιους να σκεφτούν διαφορετικά. Δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια θα συμβαίνει πιο συχνά».