Αποθέωσε Ράις ο Πιτίνο: «Ελίσσεται όπως ο Τζέιμς Χάρντεν!» (vid)

Αποθέωσε Ράις ο Πιτίνο: «Ελίσσεται όπως ο Τζέιμς Χάρντεν!» (vid)

Gazzetta team
Αποθέωσε Ράις ο Πιτίνο: «Ελίσσεται όπως ο Τζέιμς Χάρντεν!» (vid)
Η EuroLeague έκανε focus στον Ταϊρίς Ράις μετά και την εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον αποθέωσαν τόσο οι Τζίμερ Φριντέτ και Ντεσόν Τόμας, όσο και ο Ρικ Πιτίνο!

Μάλιστα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ προχώρησε και σε μια άκρως κολακευτική σύγκριση λέγοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο παίζει και ελίσσεται συνέχεια μέσα στο ματς είναι εφάμιλλος με αυτόν του Τζέιμς Χάρντεν. Κινείται με τη μπάλα πολύ, αν και θα ήθελα να τον δω να φτάνει πιο γρήγορα στο καλάθι. Και είναι κάτι μπορεί να κάνει. Είναι εξαιρετικός μπασκετμπολίστας, έχει εμπειρία, είναι πολύ καλό back up του Καλάθη. Φυσικά μπορεί να παίξει και μαζί του».

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Ράις είπε για τη νέα σελίδα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό: «Προσπαθώ να αφομοιώσω τον ρόλο μου και νιώθω όλο και πιο άνετα. Και αυτό διότι καταλαβαίνω μέρα με τη μέρα τι πρέπει να κάνω ώστε να την βοηθάω να κερδίζει τα ματς. Στον Παναθηναϊκό η πίεση είναι διαφορετική. Εδώ δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που κάνεις σε άλλες ομάδες και είναι κάτι το λογικό. Σε αυτή τη χώρα οι άνθρωποι, η ομάδα, οι προσδοκίες, τα πάντα είναι διαφορετικά. Έχω βρεθεί σε διαφορετικά πρωταθλήματα, έχω παίξει σε Final 4 και θέλω να προσφέρω με την εμπειρία μου και την αυτοπεποίθησή μου.»

Επιπλέον έκανε τη σύγκριση με την Μακάμπι του 2014 που κατέκτησε την EuroLeague, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διαθέτει σπουδαίους παίκτες και όλοι καταλαβαίνουν τον στόχο και όλοι ξέρουν ότι είναι μία ευκαιρία για τον καθένα εδώ. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να κρατώ χαμηλά τον ενθουσιασμό μου και να παραμένω προσγειωμένος.»

Επίσης για τον Ράις μίλησαν στο βίντεο της EuroLeague, τόσο ο Τζίμερ Φριντέτ, όσο και ο Ντεσόν Τόμας.