Λάσο: «Η απουσία του Σπανούλη είναι δίκοπο μαχαίρι»

Gazzetta team
Λάσο: «Η απουσία του Σπανούλη είναι δίκοπο μαχαίρι»
Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον Ολυμπιακό (12/12, 22:00) και ο Πάμπλο Λάσο έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξί προσαγωγό και δεν ακολούθησε την αποστολή των «ερυθρόλευκων» στην Ισπανία.

O προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε ενόψει του αγώνα με τους Πειραιώτες:

«Αρχίζουν 10 πολύ απαιτητικές μέρες, αρχής γενομένης από αύριο κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά με Μπέτις, Μιλάνο, Μπασκόνια και Ανδόρα, πριν τα Χριστούγεννα. Είναι σχεδόν η τελευταία μέρα προπόνησης για εμάς επειδή θα έχουμε πολλά παιχνίδια στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αλλάζει τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να τρέξει λίγο περισσότερο και με πολλούς Αμερικανούς σε όλες τις θέσεις. Η απουσία του Σπανούλη τους πληγώνει επειδή δημιουργεί πολλά για την ομάδα του, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι επειδή ελευθερώνει παίκτες και έρχονται πολλοί πόντοι από τα χέρια τους. Μας ωθεί να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια».

Όσον αφορά την εικόνα του Ολυμπιακού είπε: «Το ότι δεν παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα τους δημιουργεί λιγότερη φθορά από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά δεν ξέρω αν είναι τώρα η στιγμή για να το σκεφτούμε. Υπάρχουν πολλές στιγμές ότι είναι πιο ήρεμοι, αλλά δεν έχουν τον ρυθμό που θα έπρεπε. Δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία ή πλεονέκτημα για κάθε ομάδα, η οποία θα πρέπει να προσαρμόζεται στις περιστάσεις».

Ο Βάσκος προπονητής σχολίασε την κατάσταση της Ρεάλ: «Δεν βλέπω την ομάδα στο υψηλότερο σημείο επιθετικά. Έχουμε κάποια πετυχημένα παιχνίδια, όπως κόντρα σε Βαλένθια και Μπούργος. Η ομάδα παίζει καλά στην επίθεση και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Η επιτυχία στην επίθεση είναι πάντα σημαντική και πρέπει να την έχουμε αλλά πρέπει να εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην άμυνα, στα ριμπάουντ και στις χαμένες μπάλες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.