Σπανούλης: «Η λέξη "θρύλος" είναι βαριά για να την πω για μένα!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Σπανούλης: «Η λέξη "θρύλος" είναι βαριά για να την πω για μένα!» (gTV)
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χαρακτηρίζει το ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» ως την μεγαλύτερη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ, αποκαλύπτει ότι τα ματς με τον Παναθηναϊκό κρατάνε ξάγρυπνα τα παιδιά του και μιλώντας στην Bwin, τον επίσημο Εθνικό Χορηγό της Turkish Airlines Euroleague, δηλώνει ευλογημένος που ενέπνευσε το φαινόμενο Λούκα Ντόντσιτς!

Είναι ήδη πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (ranking) αλλά και καλύτερος πασέρ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, ενώ του λείπουν 52 πόντοι για να προσπεράσει τον Χουαν Κάρλος Ναβάρο και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη, που στα 37 του χρόνια είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει διψήφιο μέσο όρο παραγωγικότητας σε καθεμία από τις 14 σεζόν που έχει αγωνιστεί στην Euroleague (από το 2005 μέχρι σήμερα, με διακοπή ενός χρόνου).

Παρά την αποχώρηση του Ντέϊβιντ Μπλατ και το πολύ κακό ξεκίνημα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο Ολυμπιακός παρουσιάζει πολύ βελτιωμένο πρόσωπο και η μοναδική προγραμματισμένη επίσκεψη στο ΟΑΚΑ (για φέτος), αποτελεί τεράστιο κίνητρο για την ολική τους επαναφορά και με την βούλα.

Η bwin, o Επίσημος Εθνικός Χορηγός της Turkish Airlines Euroleague σε συνεργασία με το gazzetta.gr, συνάντησε τον Έλληνα «θρύλο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» και λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο "Νίκος Γκάλης", σας παρουσιάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις του "Kill Bill" από τα «αιώνια» ντέρμπι αλλά και το πως ο ίδιος βλέπει τον Καλάθη σε σχέση με τον Διαμαντίδη.

Ο φυσικός ηγέτης των Πειραιωτών (μ.ο. 10,0π. & 3,9ασ.), που ακόμη δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τα επιτεύγματά του αλλά και την παρακαταθήκη που θα αφήσει στο μπάσκετ, προβλέπει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε με την υποστήριξη της bwin, ότι ο Λούκα Ντόντσιτς θα προσπεράσει τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς και δηλώνει ευλογημένος που ενέπνευσε μπασκετικά τον 20χρονο Σλοβένο άσο των Μάβερικς. Όλη η συνέντευξη στο video που ακολουθεί: