Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 9ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 9ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 9ης αγωνιστικής.

Η 9η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Θα μοιραστούν το Όσκαρ ο Καλάθης με τον Σίκμα. Είχαν 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ζαλγκίρις είχε 19 πόντους με 2/3 δίποντα και 5/7 τρίποντα, πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 12 ασίστ, έκλεψε μία φορά τη μπάλα και την έχασε άλλη μία.Ο φόργουορντ της Άλμπα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα είχε 19 πόντους (5/6δ., 1/1τρ., 6.8β.), 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 0/2 σουτ, 0/4 βολές και -7 στην αξιολόγηση σε ένα βράδυ που θέλει να ξεχάσει.

Η νίκη της αγωνιστικής: Το εντυπωσιακό 89-63 της Μπάρτσα επί της Ρεάλ και η νίκη της Μπασκόνια επί της ΤΣΣΚΑ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 4/5 τρίποντα του Λο, οι 104 πόντοι της Ρεάλ, το 13/22 τρίποντα και το 5/6 του Ράντολφ. Έκπληξη και οι 2/10 βολές της Φενέρ, αλλά και τα 21 λάθη της ΤΣΣΚΑ σε συνδυασμό με τις 33 βολές της Μπασκόνια.

Limit-up: Η Μπάγερν που άφησε πίσω της τον διασυρμό από τη Βαλένθια, η Μπασκόνια που ξέχασε την δύσκολη βραδιά με την Μακάμπι, αφού καθάρισε την ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα που... εκτέλεσε τη Φενέρ μετά την ήττα από την Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική.

Limit-down: Οι... μετοχές της Φενέρ πέφτουν συνεχώς, αφού έχει κάνει μόλις 2 νίκες στη φετινή διοργάνωση. Πεσμένος και ο Ολυμπιακός που έχασε ένα δικό του ματς, αλλά και η Χίμκι που διασύρθηκε από τη Ρεάλ.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Στο σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Φενέρ, με τον Πέσιτς να κερδίζει εύκολα την μονομαχία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι 26 πόντοι διαφορά είναι παράσημο για τον κόουτς των Καταλανών