Oι 10 μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν στη Euroleague! (vids)

Νίκος Καρφής
Oι 10 μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν στη Euroleague! (vids)
Η Euroleague Greece επέλεξε τις 10 μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουμε δει μέχρι τώρα στη διοργάνωση και σας τις παρουσιάζει.

Μάρτυρες αρκετών εκπλήξεων έχουμε γίνει μέχρι στιγμής στη Euroleague. Η Εuroleague Greece διάλεξε τις 10 καλύτερες και είναι έτοιμη να δεχθεί τις ενστάσεις σας. Θυμηθείτε μερικά αποτελέσματα που παραξένεψαν πολύ κόσμο.

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 82-63 (1η αγωνιστική)

O Oλυμπιακός πήγε στη Γαλλία για να παίξει με τη Βιλερμπάν, όντας το μεγάλο φαβορί για το διπλό και μια θετική αρχή στη διοργάνωση. Όμως έπεσε πάνω στην ψυχωμένη ομάδα του Mίτροβιτς και έχασε με διαφορά 19 πόντων. Κορυφαίοι οι Τέιλορ και Λάιτι με 16 πόντους, αλλά και ο Τζεκίρι με 13 και 10 ριμπάουντ

Ερυθρός Αστέρας – Φενέρ 68-56 (2η αγωνιστική)

Η Φενέρ δεν είναι στα… καλά της φέτος, προβληματίζοντας με την απόδοση της και έχοντας μπει σε περιπέτειες από νωρίς. Το μήνυμα ήρθε νωρίς από την 2η αγωνιστική. Πολλοί πίστευαν πως θα έχει εύκολο έργο κόντρα στους Σέρβους, αλλά στο γήπεδο δεν ήταν έτσι. Μπράουν, Περπέρογλου και Γκιστ πρωταγωνίστησαν για να οδηγήσουν την ομάδα τους σε μια εύκολη νίκη.

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 79-78 (2η αγωνιστική)

Ο περισσότερος κόσμος πίστευε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα μάθαινε από το πάθημα του Ολυμπιακού και θα παρουσιαζόταν διαβασμένος κόντρα στη Βιλερμπάν. Οι πράσινοι έδειχναν πως θα έπαιρναν ένα εύκολο ροζ φύλλο αγώνα, αλλά ένα black out στην τελευταία περίοδο, έδωσε τη δυνατότητα στους Γάλλους να πάρουν μια ανέλπιστη νίκη. Ο Καλάθης δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στην τελευταία φάση.

Ζαλγκίρις – Ρεάλ 86-73 (3η αγωνιστκή)

Η Ρεάλ πήγε αήττητη στο Κάουνας και ήταν το φαβορί για την επικράτησε επί της Ζαλγκίρις. Όμως ο Σάρας και η ομάδα του δεν ήταν διατεθειμένοι να τους το κάνουν εύκολο. Οι Λιθουανοί παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι και έφυγαν με μια μεγάλη νίκη από την έδρα τους. Το 86-73 τα έλεγε όλα για την εικόνα του ματς. Ο ΛεΝτέι έκανε παπάδες με 26 πόντους (9/12 σουτ) και 9 ριμπάουντ, πληγώνοντας τους Μαδριλένους.

Ολυμπιακός – Ζενίτ 68-77 (3η αγωνιστική)

Ο Ολυμπιακός ήθελε να προστατέψει την έδρα του κόντρα στη Ζενίτ που ζει την παρθενική της συμμετοχή στη Euroleague. Όμως οι Ρώσοι μπλόκαραν την ελληνική ομάδα, παίρνοντας ένα απρόσμενο διπλό μέσα στο ΣΕΦ. Ο Παπανικολάου έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά εκεί η Ζενίτ με ένα επιμέρους 13-4 έφτασε σε μια τεράστια νίκη. Οι 18 πόντοι του Πονίτκα έκαναν τη διαφορά στην αναμέτρηση.

ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός 79-84 (5η αγωνιστική)

Πάντα η ΤΣΣΚΑ είχε τα προβλήματα της κόντρα στον Ολυμπιακό, κάτι που φάνηκε και στη Μόσχα. Οι Πειραιώτες πήγαν στη Ρωσία και ελάχιστοι τους έδιναν τύχη. Αλλά οι φιλοξενούμενοι έκανε το κορυφαίο τους ματς για φέτος, φτάνοντας σε ένα φοβερό διπλό σε μια έδρα που λίγοι θα περάσουν. Κορυφαίος ο Μπράντον Πολ με 20, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Πάντερ που πέτυχε 16 πόντους.

Ολυμπιακός – Μακάμπι 65-90 (6η αγωνιστική)

Η νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έφερε την χαρά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Η Μακάμπι ήρθε πανέτοιμη στο ΣΕΦ και… διέλυσε τον Ολυμπιακό. Ο Σφαιρόπουλος πλήγωσε την πρώην ομάδα του, αφού τον υποχρέωσε σε μία από τις μεγαλύτερες εντός έδρας ήττες της ιστορίας. Το 65-90 έκανε αίσθηση σε πολλούς και έδειξε τη δυναμική των Ισραηλινών. Ο Ντόρσεϊ έκανε το κορυφαίο του ματς με τη φανέλα της Μακάμπι, αφού ειχε 19 πόντους, όσους και ο πάντα πρωταγωνιστής Ουίλμπεκιν.

Φενέρ – Ζαλγκίρις 76-79 (6η αγωνιστική)

Η Φενέρ περίμενε πως και πως το ματς με τη Ζαλγκίρις για να δώσει απαντήσεις, αφού το ξεκίνημα της ήταν η απόλυτη απογοήτευση. Ήθελε μια πειστική νίκη. Όμως η Ζαλγκίρις έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο σκληρή ομάδα είναι και την έριξε νοκ-άουτ με το 76-79, βυθίζοντας τους Τούρκους που ψαχνόντουσαν ξανά. Ο Γκριγκόνις είχε κέφια με 19 πόντους, ο ΛεΝτέι τον ακολούθησε με 16 και έτσι η αρμάδα του Σάρας πήρε το… σκαλπ του συνόλου του Ομπράντοβιτς.

Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ 67-66 (7η αγωνιστική)

Η Βιλερμπάν απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επικράτηση κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η έδρα της παρέμεινε απόρθητο κάστρο και όχι απέναντι σε κάποια τυχαία ομάδα. Οι Γάλλοι έριξαν στο καναβάτσο τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη πήγε ως το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην ASVEL, αλλά γύρισε πίσω με άδεια χέρια. Για ακόμη μια φορά η Βιλερμπάν ταρακούνησε τη διοργάνωση με τη νίκη της. Οι Λομάζ και Τέιλορ έκανε μεγαλη εμφάνιση και οι Γάλλοι πέτυχαν μία εκ των κορυφαίων νικών στην ιστορία τους στη διοργάνωση.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Άλμπα 105-106 (8η αγωνιστική)

Και φτάνουμε στο πιο φρέσκο. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να…ξεσπάσει στην Άλμπα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Προμηθέα. Οι Γερμανοί ήρθαν με μεγάλες απουσίες στο ΟΑΚΑ. Σημαντικότερη από αυτές ο βασικός τους γκαρντ, Πέιτον Σίβα. Όλα έδειχναν πως οι πράσινοι θα είχαν ένα εύκολο βράδυ, αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τους γηπεδούχους. Οι Γερμανοί έδειξαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και κατάφεραν να πάρουν το ματς στη 2η παράταση. Οι 39 πόντοι του Παπαπέτρου δεν έσωσαν τους πράσινους. Ο Σίκμα με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή, έδωσε μια τεράστια νίκη στο σύνολο του Ρενέσες. Ο Χέρμανσον ήταν πρώτος σκόρερ, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι Σίκμα, Γκίφι, Τίμαν και Γκεντράιτις. Ήταν το τελευταίο ματς του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του «τριφυλλιού».