Μπαρτσελόνα: Πρέπει να αποδείξει ότι η... superteam της είναι super σε όλες τις συνθήκες!

Μπαρτσελόνα: Πρέπει να αποδείξει ότι η... superteam της είναι super σε όλες τις συνθήκες!

Αντωνία Σπανού
Μπαρτσελόνα: Πρέπει να αποδείξει ότι η... superteam της είναι super σε όλες τις συνθήκες!
H Μπαρτσελόνα στα πρώτα ματς της σεζόν επιβεβαιώνει τον ρόλο του φαβορί που είχε από το καλοκαίρι, αλλά τα προβλήματα της «χτυπούν» την πόρτα και φαίνεται ότι έχει πολλά να ξεπεράσει, μέχρι να φτάσει στο τέλος.

Είναι περίεργη η φετινή σεζόν για την Μπαρτσελόνα, το περιμέναμε από το καλοκαίρι και φαίνεται ότι έτσι θα πάει μέχρι το τέλος.Όλη την μεταγραφική περίοδο φρόντισε να σοκάρει όλη την μπασκετική κοινότητα με τις κινήσεις της και να φορέσει με δόξα και τιμή την ταμπέλα του φαβορί πάνω της, καθώς και εκείνη της super team.

Από την μία υπήρχαν όλοι εκείνοι που πίστευαν ότι οι «μπλαουγκράνα» θα φτάσουν μέχρι το τέλος με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ υπάρχουν πάντα και παντού εκείνοι που έλεγαν ότι οι τόσοι σταρ στο παρκέ δεν θα καταφέρουν να παρουσιάσουν αυτό που φανταζόμαστε.Μετά από 6 αγωνιστικές στην Euroleague το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, όπως συμβαίνει συνήθως. Τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν, οι δυσκολίες είναι αρκετές, αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά και πρωταγωνιστές κάνουν την... δουλειά τους.

Αυτό που κάνει η Μπαρτσελόνα δεν είναι... περίπατος, αλλά έστω και έτσι έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Euroleague και αν δεν υπήρχε η ήττα από την Αρμάνι την προηγούμενη αγωνιστική, θα είχε το απόλυτο. Οι 5 πρώτοι αγώνες έβγαλαν δυναμική, η ισπανική ομάδα έπαιρνε τις νίκες και δείχνει η πιο σταθερή μέχρι τώρα.

Τραυματισμοί και... τριγμοί που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους, δημιούργησαν τα πρώτα προβλήματα, με την ήττα από την ιταλική ομάδα να επιβεβαιώνει τις φήμες, που έχουν αρχίζει και... μουρμουρίζονται στην Βαρκελώνη. Αγωνιστικά δύο είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, με τον μεγάλο σταρ της ομάδας, τον Νίκολα Μίροτιτς να έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και να κάνει πραγματικά εμφανίσεις αντίστοιχες με το επίπεδο του, ενώ δίπλα του επάξια στέκεται και ο Μπράντον Ντέιβις, όπου η μετακόμιση του από την Ζαλγκίρις Κάουνας να του έχει κάνει καλό και τον έχει φέρει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε δείξει τα τελευταία χρόνια που «λάμπει» στην Euroleague.

Από κοντά και οι Χάνγκα, Χίγκινς και Κούριτς, ενώ o Ντιλέινι και ο Αμπρίνες ψάχνουν τον καλό τους εαυτό, χωρίς να έχουν προσφέρει να αναμενόμενα. Αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι θα μπορέσει τελικά να πρωταγωνιστήσει, έχει αλλάξει την μοίρα των τελευταίων ετών, αλλά ίσως να μην παρουσιάζει την αύρα της super team που όλοι πίστευαν ότι θα έχει.

Γι' αυτό υπάρχει λόγος και οι Ισπανοί έχουν αρχίσει και βγάζουν λεπτομέρειες από τις κακές σχέσεις που υπάρχουν στα αποδυτήρια της ομάδας, μεταξύ των παικτών και του προπονητή τους.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ... ΟΡΓΑΝΑ

Η καλή πορεία μέχρι εδώ φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για τους Ισπανούς και τα πρώτα δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνιση τους. Συγκεκριμένα δημοσίευμα της ισπανικής «Marca» κάνει λόγο για κρίση στις σχέσεις μεταξύ των παικτών της Μπαρτσελόνα και του προπονητή της Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι παίκτες της καταλανικής ομάδας είναι αγανακτισμένοι με τους κανόνες και τις μεθόδους του προπονητή τους.

«Η εμπάθεια στο πρόσωπό του αυξάνεται γρήγορα και καθολικά, και όχι μόνο μεταξύ αυτών που τον γνωρίζουν από πέρυσι. Οι νέοι παίκτες έχουν κάνει λίγα, για να αποδείξουν ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τα αρνητικά σχόλια που προέρχονταν από το περιβάλλον των παλιών παικτών, που τον γνώριζαν ήδη», σημειώνεται.

Ακόμη, η «Marca» αποκαλύπτει κι ένα περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες (03/11), στην 7η αγωνιστική της Liga Endesa. «Παρά τη νίκη επί της Φουενλαμπράδα (87-74), οι φωνές στα αποδυτήρια ήταν πιο δυνατές από το συνηθισμένο, αφού ο Πέσιτς αποφάσισε να κρατήσει κλειδωμένους τους παίκτες του εκεί για πάνω από μισή ώρα, ώστε να τους μιλήσει, κάτι που δεν τους άρεσε».

Τέλος, υπογραμμίζεται πως ο Νίκολα Μίροτιτς είναι από τους παίκτες που δεν διστάζει να δείξει την δυσαρέσκειά του, ακόμα και στην διάρκεια ενός αγώνα, όπως παραδείγματος χάριν, όταν ο Πέσιτς δίνει οδηγίες σε ένα τάιμ άουτ.

«Ο Πέσιτς έχει ήδη σταματήσει να είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ο Νίκολα Μίροτιτς που ήταν και αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μίλησε σε δημοσιογράφους και τόνισε πως ό,τι γίνεται είναι στοχευμένο και σκόπιμο.

«Αυτά συμβαίνουν, επειδή είμαι στη Μπαρτσελόνα κι υπάρχει πολύς γαμ@$%νος κόσμος που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει, και δεν θα ξεπεράσει, το γεγονός ότι είμαι στην Μπαρτσελόνα. Δεν έχω να πω τίποτα σε κανέναν, είναι η ζωή τους, αλλά είναι άσχημο. Θα έχουν τους λόγους τους. Εμείς πρέπει να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε.

Είμαστε στην πρώτη θέση στην Euroleague, τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα και γίνεται πολύς λόγος για την ομάδα. Υπάρχουν θετικοί άνθρωποι, αλλά υπάρχουν φυσικά και άνθρωποι με πολλή κακία μέσα τους και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι. Αυτό που θέλουν, είναι να σπάσουν την δυναμική της ομάδας, λένε άσχημα πράγματα για μένα, όπως αυτό που βγήκε τελευταία. Είναι καλό να μιλούν για εμάς, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που πάντα θα μιλούν άσχημα και θα μας βλέπουν κακοπροαίρετα».

Τέλος, υποστήριξε πως: «Όλοι είναι πιο κοντά και πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ. Αρχίσαμε πολύ καλά στη σεζόν, είμαστε εδώ που θέλουμε, με τόσους τραυματισμούς. Από τα 13 ματς, έχουμε νικήσει στα 10».

Ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα» βγήκε και είπε ξεκάθαρα την άποψη του, δεν έριξε ακριβώς τους τόνους, αλλά τουλάχιστον απάντησε. Ένα είναι σίγουρο και ισχύει παντού, όσο η Μπαρτσελόνα κερδίζει μέσα στο παρκέ, τα θέματα δεν θα ακούγονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η... super team της Βαρκελώνης θα αναγκαστεί να δείξει ότι μπορεί να είναι... super και αντέχει όλες τις συνθήκες.