Αταμάν: «Είμαι οπαδός και θέλω να γίνω πρόεδρος της Γαλατασαράϊ!» (gTV)

Αταμάν: «Είμαι οπαδός και θέλω να γίνω πρόεδρος της Γαλατασαράϊ!» (gTV)
Ο, για πολλούς, άκρως παρεξηγημένος Τούρκος τεχνικός της Εφές Αναντολού, εξηγεί στην Euroleague Greece γιατί δεν θα μπορούσε να δουλέψει ποτέ στην Φενερμπαχτσέ, σχολιάζει τις φήμες που τον θέλουν να μην έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες αλλά και την κόντρα με τον "Ζοτς" και φυσικά αναφέρεται στην αποψινή (21.00) μάχη με τον Ολυμπιακό.

Γέννημα-θρέμμα της Κωνσταντινούπολης, σε ηλικία 30 ετών και μετά από μία μέτρια καριέρα σαν μπασκετμπολίστας, αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική και σήμερα θεωρείται ο κορυφαίος εν ενεργεία Τούρκος τεχνικός. Έχει εργαστεί στην Εθνική Τουρκίας και σε όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες τουρκικές ομάδες, πλην της Φενερμπαχτσέ (στην οποία δεν θα δουλέψει ποτέ), έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια (το Saporta Cup με την Σιένα, το EuroChallenge με την Μπεσίκτας και το Eurocup με την Γαλατασαράϊ), ενώ έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής και Κυπελλούχος στην χώρα του.

Ο λόγος για τον άκρως παρεξηγημένο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος πέρυσι άλλαξε ολοκληρωτικά το ρόστερ της Εφές Αναντολού και την οδήγησε στο Final 4 (για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια) αλλά και στον τελικό της Euroleague. Η κάμερα του gTV τον συνάντησε στο ΣΕΦ, λίγο πριν την χθεσινοβραδινή προπόνηση της ομάδας του και ο 53χρονος τεχνικός μας παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη, με απαντήσεις σχετικά με το σκληρό προπονητικό του προφίλ, τους τσακωμούς με τους παίκτες του, την κόντρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και φυσικά τις ισορροπίες της εφετινής διοργάνωσης και την αποψινή (21.00) μάχη με τον Ολυμπιακό.

Bonus: η αποκάλυψη του μεγάλου ονείρου του και φυσικά η απάντηση για το... ποτέ στην Φενερμπαχτσέ! Όλα αυτά και πολλά περισσότερα στο video που ακολουθεί: