Ολυμπιακός: Απειροελάχιστη η προσφορά των καινούριων ξένων παικτών

Ολυμπιακός: Απειροελάχιστη η προσφορά των καινούριων ξένων παικτών

Ολυμπιακός: Απειροελάχιστη η προσφορά των καινούριων ξένων παικτών
Η Euroleague Greece γράφει για την σχεδόν ανύπαρκτη προσφορά των καινούριων ξένων παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές ανορθογραφίες στο φετινό του ρόστερ και η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν τους παίκτες που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι. Η απόφαση της ομάδας να μην αγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις αυτομάτως έδωσε την πολυτέλεια να έχει άνευ περιορισμό πολλούς ξένους παίκτες.

Συνήθως οι ξένοι μίας ομάδας είναι αυτοί οι οποίοι πρωταγωνιστούν ή στη χειρότερη των περιπτώσεων… συμπρωταγωνιστούν.

Ο Ολυμπιακός στο φετινό ρόστερ διαθέτει οκτώ ξένους εκ των οποίων οι 6+1 είναι καινούριοι. Μπόλντγουιν, Πάντερ, Πολ, Κουζμίσκας, Ρούμπιτ και Χαπ πήγαν φέτος ενώ ο «συν ένας» είναι ο Ουίλ Τσέρι ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οι προπονητές συνηθίζουν να ισχυρίζονται πως οι νέοι παίκτες θέλουν χρόνο για να δέσουν, ωστόσο βρίσκονται μαζί περισσότερο από δύο μήνες και δεν φαίνεται να εγκλιματίζονται. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Μιντάουγκας Κουζμίσκας ο οποίος έλειψε αρκετά λόγω της παρουσίας του στην Εθνική Λιθουανίας.

ΟΥΕΪΝΤ ΜΠΟΛΝΤΓΟΥΙΝ – 2.3π., 2ρ., 1.3ασ., 2.3λ.

Ο Ολυμπιακός του έδωσε συμβόλαιο αξίας 800.000 δολαρίων και τον πήρε για να έχει τον ρόλο του βασικού point guard. Ο Μπόλντγουιν όχι μόνο δεν έχει ανταποκριθεί, αλλά δεν έχει καν εμφανιστεί σε κάποιο από τα τρία παιχνίδια μέχρι τώρα.

Ο Αμερικάνος παίζει 16:33 σε κάθε ματς και στην κυριολεξία περνάει απαρατήρητος με 2.3 πόντους (33.3%διπ.), 2 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 2.3 λάθη.

Στην επίθεση ο ρόλος του είναι διεκπεραιωτικός αφού απλά κατεβάζει τη μπάλα και μετά την πρώτη πάσα εξαφανίζεται. Διστακτικός χωρίς επαφή με το αντίπαλο καλάθι και χωρίς δημιουργία.

ΟΥΙΛ ΤΣΕΡΙ – 1π., 1.5ρ., 1.5ασ.

Χωρίς να παρουσιάσει οτιδήποτε θετικό πέρυσι, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να τον κρατήσει. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής ήταν αυτός που επέμενε να μείνει ο Τσέρι στην ομάδα.

Στα δύο ματς που έχει παίξει δεν έχει προσφέρει τίποτα αν και αγωνίζεται 8:54 σε κάθε παιχνίδι.

ΚΕΒΙΝ ΠΑΝΤΕΡ – 12.7π., 2.7ρ., 1.7ασ..

Ο Αμερικάνος γκαρντ είναι αυτός που έχει φανεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Στα τρία ματς μέχρι τώρα μένει στο παρκέ 27:03 και έχει 12.7 πόντους με 47.4% στα δίποντα και 21.1% στα τρίποντα. Πολύ άσχημα ποσοστά για περιφερειακό παίκτη.

Ο Πάντερ είναι παίκτης με έφεση στο σκοράρισμα, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρει άλλον τρόπο να βοηθάει την ομάδα. Πολλές φορές εκβιάζει προσπάθειες με αποκορύφωση φυσικά τα 21 σουτ που πήρε με αντίπαλο τη Ζενίτ.

Σίγουρα πάντως έχει δείξει πως διαθέτει προσόντα να βοηθήσει, αρκεί αν δεχτεί πως δεν μπορεί να έχει τον ρόλο του ηγέτη διότι άλλο BCL και άλλο Euroleague.

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΠΟΛ – 3π., 3ρ., 0.7ασ., 1.3λ.

Με απολαβές περίπου τα 900.000 δολάρια, θα περίμενε κανείς πολλά περισσότερα από τον Αμερικάνο φόργουορντ. Η παρουσία του σε Εφές και Σπερς προδιέθετε για κάτι πολύ καλό, ωστόσο ακόμη αγνοείται.

Στα δύο από τα τρία ματς έχει ξεκινήσει βασικός ενώ αγωνίζεται 14:36 σε κάθε παιχνίδι.

Για σουτέρ τον απέκτησε ο Μπλατ, αλλά ο Πολ μετρά μόλις 3 πόντους μέσο όρο έχοντας τα άθλια 25% στα δίποντα και 14.3% στα τρίποντα.

Σε σχέση με τις απαιτήσεις και τις προηγούμενες σεζόν του, πρόκειται μακράν για τη μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι τώρα.

ΜΙΝΤΑΟΥΓΚΑΣ ΚΟΥΖΜΙΝΣΚΑΣ – 6.3π., 3.7ρ., 1λ.

Ο Λιθουανός έχει τη δικαιολογία ότι έλειπε με την εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά παίζει τόσο άσχημα που δεν τολμάει να την χρησιμοποιήσει. Η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκε αρκετά τον πρώτο καιρό αφού πότε έπαιζε ως «τριάρι» και πότε ως «τεσσάρι».

Με τον Κεμζούρα παίζει μόνο στο «4», αλλά στα 12:58 που βρίσκεται στο παρκέ προσφέρει 6.3 πόντους με 20% πίσω από τη γραμμή των 6.75.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τον ρόλο του και σίγουρα επιβεβαιώνει την αποστροφή του στο μπάσκετ επαφής που ανέφερε η συστατική επιστολή του.

ΟΓΚΟΥΣΤΙΝ ΡΟΥΜΠΙΤ – 2π., 1.7ρ., 1λ.

Δεν ξέρουμε αν η προσφορά του είναι πιο φτωχή από τα λόγια για να τον περιγράψει κανείς. Ο Αμερικάνος σέντερ αποκτήθηκε για να καλύψει τη θέση του σέντερ αν και είναι καθαρό «4άρι». Πάντως σε καμία εκ των δύο θέσεων δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Στα 12:35 έχει 2 πόντους (50%διπ.), 1.7 ριμπάουντ κι ένα λάθος. Αναφερόμαστε σε παίκτη που η αμοιβή του είναι γύρω στα 750.000 δολάρια και φυσικά αποκτήθηκε για πολλά περισσότερα.

Ανύπαρκτη συγκέντρωση, στην επίθεση ως σέντερ χάνει τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει και στην άμυνα δεν μπορεί να μαρκάρει ψηλότερους παίκτες. Στα περίεργα της παρουσίας του συγκαταλέγεται το πόσο κακός ριμπάουντερ δείχνει να είναι.

ΙΘΑΝ ΧΑΠ

Ο Αμερικανός σέντερ ήρθε για τρίτος ψηλός αντί περίπου 170.000 δολαρίων. Στη φετινή Euroleague έχει αγωνιστεί μόλις 45 δευτερόλεπτα (Βιλερμπάν). Με τη Βαλένθια ήταν εκτός 12άδας και με τη Ζενίτ δεν έπαιξε καθόλου.

Χωρίς αμφιβολία κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ευθύνη αφού εκ των προτέρων ξέραμε πως πρόκειται για έναν ακατέργαστο ψηλό. Ακόμη όμως και ως τρίτος ψηλός μοιάζει ανίκανος να προσφέρει αν κρίνουμε από τον χρόνο συμμετοχής του ο οποίος δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης των προπονητών προς τις ικανότητές του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.