Μεσίνα: «Μεγάλη νίκη αλλά υπάρχει δρόμος»

Gazzetta team
Μεσίνα: «Μεγάλη νίκη αλλά υπάρχει δρόμος»
Η Αρμάνι έφυγε με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ επικρατώντας του Παναθηναϊκού με σκορ 78-79 και ο Έτορε Μεσίνα στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του.

«Βάλαμε κάποια σουτ και δεν κάναμε λάθη. Στο τέλος έπαιξε ρόλο η άμυνα και τα αμυντικά ριμπάουντ. Μείναμε μέσα στο παιχνίδι και οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Είναι μεγάλη νίκη, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος» ανέφερε στην κάμερα της NOVA ο Ιταλός προπονητής.

Στη συνέχεια ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου

Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη στάση της σε όλο το ματς και ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και "έτρεξε" ένα 11-0. σημαντική εκτός έδρας νίκη. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς».

Για όσα πρέπει να αλλάξει η Αρμάνι: «Πρέπει να δουλέψουμε σε όλα. Δείτε τα σκορ σε όλη την Ευρώπη. Οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα.Έλειπε ο Νέντοβιτς, ο Γκουντάιτις και ο Μακ. Ελπίζουμε να γυρίσουμε σύντομα. Χαίρομαι γιατί στο δεύτερο μέρος κάναμε μόνο ένα λάθος. Όταν κερδίζεις με έναν πόντο είσαι καλός, όταν χάνεις με έναν πόντο είσαι κακός, έτσι πάει. Αλλά δεν είναι έτσι. Θέλουμε δουλειά».

Για την επιστροφή στην Euroleague: Το προϊόν στο παρκέ είναι το μεγαλύτερο ατού της Euroleague. Έχουμε σπουδαία ματς, οι παίκτες παίζουν με καρδιά, θέληση και ποιότητα. Είναι κάτι συναρπαστικό. Αυτό βλέπουν και οι παίκτες και έρχονται εδώ. Είναι καλό το μπάσκετ, απολαυστικό για τον θεατή».

Για τα τρίποντα της Αρμάνι και την άμυνα στον Καλάθη στην τελευταία φάση: «Αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν βλέπω τον λόγο να σας πω τι είπα στους παίκτες μου στο τάιμ άουτ. Τους είπα: "Μην τους αφήσετε να σκοράρουν"».

Για τις 2 βολές του Μορασκίνι στην τελευταία επίθεση της Αρμάνι: «Θα βοηθήσουν να ωριμάσει. Είχε 4 ασίστ. Μας βοήθησε όταν επιστρέψαμε. Σημαντικό για τη νίκη ήταν και η άμυνα του Μπρουκς στον ΝτεΣόν Τόμας, που είναι μεγάλο κομμάτι του Παναθηναϊκού. Ο Μπρουκς έκανε εξαιρετική δουλειά»