Αρμάνι - Ζαλγκίρις: Αναγνώρισε την τριπλή παράβαση του Ρολ η Euroleague

Gazzetta team
Αρμάνι - Ζαλγκίρις: Αναγνώρισε την τριπλή παράβαση του Ρολ η Euroleague
Ο Μάικλ Ρολ υπέπεσε σε τρεις παραβάσεις στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις, οι οποίες πέρασαν... απαρατήρητες από τους διαιτητές και η Euroleague τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Η Αρμάνι επικράτησε της Ζαλγκίρις με 85-81 την 2η αγωνιστική της Euroleague, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία των Γκαρθία, Ντιφαλά και Φούφη, εξαιτίας των συνεχόμενων παραβάσεων του Μάικλ Ρολ, 14'' πριν το φινάλε της αναμέτρησης, οι οποίες δεν υποδείχθηκαν.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος και αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν και δεν «δόθηκαν».

Όπως αναφέρεται, με 14'' να απομένουν για τη λήξη και με το σκορ στο 83-81, ο Ρολ πήρε την μπάλα μετά από επαναφορά, κλείστηκε από δύο αντιπάλους κι έκανε βήματα, καθώς μετακίνησε τα δυο του πόδια χωρίς να την «σκάσει». Έπειτα, έκανε ξανά βήματα, καθώς από την στατική κατάσταση που ήταν, κούνησε αντικανονικά το αριστερό του πόδι.

Τέλος, πριν δώσει την πάσα στον Ροντρίγκεθ, πάτησε την γραμμή του κέντρου, οπότε οι διαιτητές έπρεπε να δώσουν «μπρος-πίσω».