Βατούτιν: «Να κερδίσω την EuroLeague με 12 Ρώσους παίκτες»!

Βατούτιν: «Να κερδίσω την EuroLeague με 12 Ρώσους παίκτες»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Βατούτιν: «Να κερδίσω την EuroLeague με 12 Ρώσους παίκτες»!
Ο Αντρέι Βατούτιν θυμήθηκε τις εποχές που στην ΤΣΣΚΑ αγωνίζονταν ο Καράσεφ, ο Πανόφ και ο Μοργκούνοφ, εξηγώντας πως κάποια στιγμή θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση της EuroLeague με 12 Ρώσους παίκτες.

Κάποιες φορές ένα concept μπορεί να αρκεί. Ο Αντρέι Βατούτιν, πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2009 έχει παραδεχθεί ουκ ολίγες φορές ότι ζει με τη βελόνα στο κόκκινο. Ότι οι μόνες μέρες που η «ομάδα του στρατού» δεν νιώθει πίεση είναι οι 2-3 εβδομάδες που μεσολαβούν πριν από το Final 4.

«Όλοι περιμένουν τον τίτλο κάθε χρόνο, όμως αν χάσεις σε εκτελούν από τα πέντε μέτρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα» έχει παραδεχτεί ο διοικητικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ. Τα λόγια αυτά φέρουν μια κάποια βαρύτητα, με δεδομένο ότι το πρόβλημα της ρωσικής ομάδας είναι ότι μόνο δυο παιχνίδια, ο ημιτελικός και ο τελικός της EuroLeague κρίνουν αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην RIA Novosti, ο Βατούτιν αποκάλυψε το μεγάλο όνειρο του:

«Θυμάμαι με ενθουσιασμό τις εποχές που στην ΤΣΣΚΑ αγωνίζονταν οι Ευγκένι Κισούριν, Βασίλι Καράσεφ, Σεργκέι Πανόφ και Νικίτα Μοργκούνοφ... Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι ομάδες έγιναν περισσότερο επαγγελματικές και πλέον πρέπει να κερδίζουν τουρνουά. Για να ανταποκριθείς και να πετύχεις τους στόχους σου, χρειάζεσαι τους καλύτερους. Θα ήθελα, πάντως μια μέρα να κερδίσω την EuroLeague με 12 Ρώσους παίκτες. Αν είναι ρεαλιστικό; Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βρούμε 12 Ρώσους παίκτες για την εθνική ομάδα, πώς θα γίνει αυτό σε ένα κλαμπ»;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.